Kam se poděla Barbora Škrlová?


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Před 10 lety bylo zcela náhodou odhaleno šokující týrání dvou chlapců, Jakuba a Ondřeje (tehdy 8 a 10). Jednou z ústředních postav tzv. kauzy Kuřim byla Barbora Škrlová (43), která mátla Česko jako třináctiletá Anička a později stejně starý Adam.

Barbora Škrlová měla vždy nadání pro hudbu a jazyky. Obstojně uměla hrát na klavír a skladby prý i komponovala. Přesto se do hledáčku médií dostala především díky svým manipulativním schopnostem, neboť je schopna masy lidí přesvědčit a “přetáhnout” na svoji stranu. Po zadržení v Norsku v roce 2008 (pozn. kdy si téměř půl roku hrála na Adama a chodila dokonce do tamní školy) vznikla v rámci soudního řízení obsáhlá studie, která mapuje osobnost Barbory Škrlové.

Studie mimo jiné připomíná, což vyplynulo z vyšetřování, že Škrlová byla iniciátorkou celého dění v kuřimské kauze a rovněž bezcitnou manipulátorkou. Je schopna vystupovat v různých rolích a citově vydírat ostatní, i když opakovaná měření IQ prokázala, že ten její se pohybuje kolem 99 bodů, tedy průměru.
Podle odborníků má histriónskou osobnost, je výrazně anomální, má silné sklony k manipulativnímu chování a k vymýšlení si.

Škrlovou v roce 2012 soud podmínečně propustil poté, co si odpykala dvě třetiny trestu.

Barbora Škrlová byla na popud úřadů za souhlasu soudu přejmenována, aby nemohla být pronásledována. Podle dostupných informací by měla být v péči dvou žen. Obě jsou psycholožky, přičemž jedna z nich měla Barboru dokonce na starosti ve věznici ve Světlé nad Sázavou. Vzhledem k tomu, že veškeré informace o Barboře Škrlové spadají do škatulky “přísně tajné”, dá se vůbec věřit, že se Barbora skutečně nachází v péči lékařů? A vezmeme-li v potaz, že neměla nikdy problémy s cizími jazyky, nachází se ještě vůbec na území České republiky? …A nebo se stala loutkou mocných?

Samozřejmě může být náhoda, že se německá kancléřka v roce 2012 téměř 5 měsíců vyhýbala médiím a své práci pro stát. Když se do svého postu náhle vrátila, své okolí, včetně stranických kolegů, překvapila zásadní změnou ve svých politických myšlenkách a cílech. Kam její vláda Německo za posledních 5 let dovedla, můžete koneckonců posoudit sami.

K nadhozené myšlence pochopitelně nemáme žádné konkrétní důkazy. Je poměrně pravděpodobné, že se jedná pouze o souhru náhod. Na stránku druhou, neexistují ani důkazy protistrany, že Barbora Škrlová není zásadní loutkou mocných ve světové politice.

 

Post Author: Redakce