O hygieně v bazénech

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 2 minuty

Kanadský test v roce 2017 prokázal, že v běžných plaveckých bazénech je v průměru 75 litrů lidské moči. Jedinec zároveň vyloučí z těla najednou zhruba půl litru tekutiny. Dá se tedy hovořit o tom, že ve veřejném bazénu plavete zároveň s nějakými 150 různými vzorky moči.
Jinými slovy, můžete si být téměř jisti, že člověk, který stojí vedle vás nehybně v bazénu a přihlouple se dívá v dáli rozhodně nesleduje panoramata spárování dlaždiček.
Otázkou zůstává, jak by statistika vypadala v rámci České republiky, protože stačí jediná cesta hromadnou dopravou během letního dne, abyste si uvědomili, že mají někteří spoluobčané na osobní hygienu vlastní nestranný názor.
Dá se tedy očekávat, že na tom tradičně nebudeme úplně dobře. Koneckonců, být ve statistikách na nelichotivých místech,je v podstatě jediná tradice, kterou jsme schopni skálopevně dodržovat.
Co je ovšem celosvětově stejné, že během hodiny plavání vypijete něco okolo půl litru bazénové vody. Se všemi chemickými přípravky …a pochopitelně i s “močítem”, které si osazenstvo plaveckého bazénu s úsměvem namíchá samo.

… a Česká republika řeší, zda jsou burkini hygienický plavecký úbor.

Pravé bazénové “močíto”.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi