Výměna manželek? Mohlo to být i horší!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Pořad televize Nova každou středu připoutává k obrazovkám statisíce lidí. V poslední době na tom má svůj lví podíl zejména uvedení epizod, které mávají českým publikem a nutně vyvolávají otázky jako “To jako vážně?”, “Není to nahrané?”, “Co přijde příště?” a “Je to vlastně ještě normální?”

Faktem je, že když se podíváme na zapomenuté koncepty této populární reality show, poměrně normální to je. Koncept totiž původně počítal i s poměrně peprnějšími vývoji situace. Samotný program by tak nesl i jiné jméno.

Paralelní listy vám tak exkluzivně ku příležitosti blížícího se dne otevřených dveří Novy přináší ty nejzajímavější klony, které jste mohli na televizních obrazovkách spatřit. Budete-li mít zájem o bližší podrobnosti, nezapomeňte při exkurzi oslovit svého průvodce, který bude mít předpřipraveny detailní informace společně s propagačními letáčky!


Výměna domovů
Z poměrně nevinné verze se nakonec stala Achillova pata realitních show. Původně se počítalo, že se jednoduše prohodí dvě rodiny do zcela neznámého prostředí a retrospektivně budeme sledovat jejich osudy. Samotná délka epizody měla být zároveň natažena na 14 dní sledování, aby se rodiny zvládly dostatečně projevit. Ne zcela náhodou se vám může zdát koncept podobný s populární hrou the Sims, kde se také vaše hlavní postava objeví na neznámém místě a bojuje o své místo na slunci. Projekt nakonec shořel během natáčení testovacího dílu, kdy byl nejmenovaný miliardář vyslán se svojí rodinou k vzájemné výměně s rodinou cikánských cirkusáků. Protože maringotka je putovní, sledovali jsme osudy miliardářské rodiny, která se dva týdny v listopadovém počasí plahočila pěšky po republice, marně hledala aktuální pozici maringotky a stavěla si noční přístřeší z větviček. Do svého domu se navíc po natáčení rodina nemohla bránit, neboť se druhá rodina odmítla vystěhovat zpět. Událost v miliardáři zanechala tak hluboké šrámy, že později vybudoval rodinné sídlo Čapí hnízdo, které tvarově připomínalo kopu větví, ve kterých rodina přespávala.

Maringotka může svým obyvatelům zajistit překvapivý komfort

Výměna manželů
Ani tato varianta katastrofy nakonec nikdy nespatřila světlo světa na televizních obrazovkách. Důvodů bylo hned několik. Předně se do castingu hlásily ženy, které jen nechtěly utrácet za hodinového manžela, a při rozhovoru prozradily, že mají na potencionálního brigádníka připraven několikastránkový seznam aktivit, které měl původně zastat hodinový manžel. Dalším problémem bylo, že když někam pustíte muže, má tendenci rozšiřovat svůj genofond v místech, kde aktuálně působí. Pavel M. ze Zlína tak každý měsíc posílá alimenty nejen Martě u které suploval manžela, ale také sousedce ze třetího patra, sousedce z přízemí a pošťačce.

Polovina rodin v paneláku se během února 2008 dozvěděla radostnou novinu

Výměna milenek
Návrh se bohužel nedostal ani do testovací fáze a zamrzl hned na castingu. Ve chvíli, kdy se totiž manželka dozvěděla, že si její milý vydržuje milenku, přestala být jeho manželkou, jejíž existence je podmínkou pro účast v soutěži. Neoficiální statistiky tvrdí, že se v roce 2002 nepřímo v návaznosti na Výměnu milenek zvýšila rozvodovost v České republice o 2.56 %.

Tradiční model české rodiny

Výměna maminek
Tato varianta se ukázala jako nejdestrukčnější vůbec. Jak jistě víte, žádná rodina se neobejde bez tchyně. Pánové si možná již nyní povšimnou, že jejich drahé polovičky mají tendenci vědět vše nejlépe. A až děti dorostou a manželky své chotě utrápí k smrti, stane se z nich tchyně. Roky pracovala na svých technikách intrik, a teď má před sebou novou výzvu v podobě zetě. Testovací epizoda měla být původně poklidným obšlápnutím terénu a zjištění potenciálu. Natáčení však bylo přerušeno již po čtyřech dnech. Rodina Karla B. totiž dostala namísto živé tchyně urnu. Problém nastal ve chvíli, kdy Karel, pracující jako pekař, vstával do práce o půl čtvrté ráno a v polospánku si omylem namísto turka zalil tchyni. Prý byla poněkud zatuchlá, ale napružit dokázala. Napružená byla i rodina, které se tchyně nevrátila celá.

Druhá rodina má zážitky s tchyní v podstatně živějších vzpomínkách

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi