Denně sdílel motivační citáty a stal se z něj milionář! Banka se za chybnou transakci omluvila.


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Evžena Bohatého potkalo v poslední době hned několik, většinou nemilých překvapení. Vypráví nám svůj příběh, který začal být zajímavý ve chvíli, kdy Řád národa přestal publikovat na Facebooku motivační slinty. To se stalo na podzim, kdy se tvůrci neúspěšně pokusili protlačit do parlamentu. Lidem, kteří pumpovali nemalé peníze do propagace došlo, že stránka na Facebooku je sice oblíbená, ale jen mezi lidmi, které lze volně pojmenovat jako ezopíče a nějaká politika je jim ukradená. Dne 21. října 2017 tak došlo ke sdílení posledního motivačního moudra a od té doby už jen okopává kotníky čemukoliv, co není dostatečně vlastenecké.

To je on. Úplně poslední citát, který se na Listech národa objevil.

Většina politických komentátorů ale předvídala, že se Řád národa do poslanecké sněmovny nedostane. Poukazovalo na to hned několik faktorů. Například v žebříčku bezvýznamnosti obsadilo politické hnutí nelichotivé prvenství, neboť se nikdo neobtěžoval aktualizovat stránku Řádu národa na Wikipedii od roku 2015. Dokonce ani početní hateři si nenašli chvíli času, aby stránku na Wikipedii potunili. Se změnou publikovaného obsahu tak začali odcházet i lidé. Kdysi oblíbená stránka ztrácí fanoušky raketovou rychlostí.

„Když nám ti zmrdi nebyli ochotni dát ani ten debilní hlas, tak jim ty citáty prostě zařízneme!“

administrátor Facebook stránky Řád národa – vlastenecká unie

Udělali tím čáru přes rozpočet několika tisícům uživatelů, kteří byli denně oddaně připraveni sdílet jakékoliv moudro. Mezi poškozenými, kterým se akutně nedostávalo denní dávky návodu na přežití, patřil pochopitelně i Evžen.

Evžen je optimista!

„Naštěstí mě citáty, které jsem několik let sdílel naučily, že se nemám nikdy vzdávat bez boje. Navíc jako nezávislý pojišťovací makléř musím být připraven na nenadálé situace. Že nemůžu sdílet nové motivační citáty přímo z Řádu národa je sice komplikace, ale jak napsal Charles Bukowski, svět patří těm, co se neposerou.“ Bohatý si zachoval tradici i spamovací čest tím, že se naučil stará moudra recyklovat, čímž dostal prakticky nevyčerpatelnou studnici motivačních citátů. K jeho překvapení známí i po sedmém repostu tvrdili, že tohle moudro je fakt super a že ho ještě nikdy neviděli.

„Bez práce nejsou koláče.“

Marie Antoinetta, francouzská královna

Úspěch na sebe nenechal pochopitelně dlouho čekat. Minulý týden se Evžen probudil a jako každý den kontroloval, zda se jeho píle začíná vyplácet. Skutečně tomu tak bylo! Na účet přes noc přistálo 17 452 331 korun. Evžen dal v pojišťovací firmě výpověď a poslal do prdele všechny kolegy, čímž si splnil první z mnoha snů, které byly na jeho pomyslném seznamu přání. Hned poté si vyrazil koupit lepší auto a dovolenou u moře. Před polednem se ještě neúspěšně pokusil zúročit 20.000 na investici do výherních automatů a odpoledne si chtěl koupit větší byt. K tomu už ale bohužel nedošlo, neboť bankovní účet byl na nule, stejně jako včera večer.

„Lehce nabil, lehce pobil.“

Samuel Colt, výrobce revolveru

Banka se za chybnou transakci klientovi omluvila a poslala mu dárkový koš. Peníze, které byly omylem na bankovní účet zaslány pochopitelně banka stáhla zpět a dluh, který Evžen za několik málo hodin stihl vytvořit, po něm bude vymáhat soudně.

 
Banky podobné vtípky dělají klientům poměrně často. Belgičanovi se na účtu objevilo například 2 000 000 000 349 Eur.
 

Evžen se však nevzdává. „Vše je to jen o vytrvalosti. Jsem si jistý, že pokud budu sdílet motivační citáty častěji a více lidem, peníze mi příště na bankovním účtu zůstanou.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi