Jiří Ovčáček získal cenu Ferdinanda Peroutky

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Letošním laureátem prestižní novinářské ceny Ferdinanda Peroutky se stal společně s Milanem Rokytkou hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Sdružení Ferdinanda Peroutky uznalo hlavně vysokou mravní integritu Jiřího Ovčáčka. Oceněn bude za svůj článek “Komunisté v čele zápasu za českou suverenitu”. Podle sdružení je pan Ovčáček opravdový gentleman.

 

Životní příběh mluvčího prezidenta Zemana by vydal na několik knih. Důležité je však to, že než se stal vrchním podržtaškou krále Ovara I., byl Jiří Ovčáček také novinářem. A nebyl jen tak ledajakým novinářem – pracoval v předním českém deníku, v Haló novinách, jehož úroveň vynesl do naprosto závratných výšin. Díky němu jsme se tehdy vedle fotek nahé Marty Semelové mohli dočíst třeba to, že Vojtěch Filip jedná vždy férově. Tento úspěch mu pak později získal nynější roli hlavního kontrolora pro únik moči stávajícího hradního pána.

Jií Ovčáček a Milan Rokytka při udílení ceny

 

Přestože přes svou současnou práci, která jej neuvěřitelně vytěžuje, není schopen dále do Haló novin přispívat, zůstává jeho žurnalistická tvorba zachována v historickém análu. Komise si také vysoce cení toho, že při současné práci zahrnující nepřetržitou kontrolu životních funkcí Miloše Zemana byl schopen najít čas na studium díla Ferdinanda Peroutky, i když to bylo nejdříve složité, protože pan Ovčáček se zatím nenaučil číst. Druhý oceněný Milan Rokytka se proslavil hlavně svou rolí ve filmu Ležící spící, kromě toho je však vynikající novinář. Milan Rokytka byl oceněn za svůj celoživotní přínos, který mu určitě činí velkou radost po té co zvítězil v souboji o život, když mu Maryša z Pražské kavárny otrávila kávu.

Jiří Ovčáček s oblibou používá Twitter. I o tuto radostnou událost se zde podělil

 

Prestižní cena Ferdinanda Peroutky je udělována za mimořádnou práci v oblasti žurnalistky již od roku 1995. Pan Ovčáček si ji za svou práci zcela jistě zaslouží, přestože již jako novinář nepůsobí. Hradní mluvčí se také nechal slyšet, že nyní míří na Pulitzerovu cenu. Přes mírnou závist si tedy dovolujeme gratulovat za celou naši redakci panu Ovčáčkovi. Ať mu vydrží radost z jeho práce i nadále a zůstane stále stejným gentlemanem, kterým byl i doposud.

 

Post Author: Hermor

Neustále opilá a zdrogovaná kreatura, která zapomněla, na jaké planetě a v kterém století se nachází. Obvykle jej můžete potkat na hlavním nádraží v Praze, jak po vás chce drobák. Vyznavačem názoru, že nejlepším lubrikantem jsou dětské slzy.