K Účtenkovce se přidá soutěž Udej svou matku!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Není to tak dávno, co začala sklízet své první úspěchy soutěž, ve které mají občané možnost nepřímo udávat živnostníky, kteří nenaběhli na systém elektronické evidence tržeb (EET) a nerozdávají tak účtenky. Z řad soutěžících je poté vybrán jeden šťastlivec, který obdrží ceny v hodnotě až do milionu vyhrazeného z peněz daňových poplatníků. To ale ostře kritizuje Vojtěch Filip (KSČM), kterému se koncept sice zamlouvá, myslí si však, že by občané měli mít možnost udávat přímo a ceny by se měly tím pádem udílet za zásluhy, nikoli náhodně. K tomu účelu má posloužit nová soutěž Udej svou matku.

,,Pokud občané odevzdávají účtenky stále ze stejných obchodů, nikam dál se nepohneme. Premiér to vymyslel dobře, je ale na čase se posunout dál. Nyní dokážeme zjistit, které obchody účtenky dávají, ale poté se musí podle velmi složitého vzorce odvozovat, které prodejny tak nečiní. Účtenkovka poběží dál, současně se však budou občané moci zúčastnit soutěže Udej svou matku, která začne již v lednu příštího roku,” prezentuje postoj strany KSČM její místopředseda Stanislav Grospič.

Tuto soutěž bude nově zaštiťovat místo Ministerstva financí Ministerstvo spravedlnosti. ,,Tito občané, kteří EET obcházejí, okrádají stát. Jsou to zločinci, nejčastěji z Prahy,” nenechala téma bez komentáře ani kancelář prezidenta Zemana. Nový koncept soutěže se zamlouvá kromě komunistů (ANO, ČSSD, KSČM) i narcistům (SPD, DSSS). Pravidla soutěže budou uveřejněna na portálu www.udavacelecesko.cz, hrubý koncept je znám však již dnes. Jakýkoliv občan nad 18 let (jinak se souhlasem zákonného zástupce) může udat jakéhokoliv jiného občana, pakliže se potvrdí protirežimní činnost (nedodržování EET, ale i jiné prohřešky – chození na demonstrace placené Sorosem, sluníčkářské názory nebo nechvalné komentáře na současnou vládní koalici), občan, který takového člověka nahlásil, získá finanční odměnu. Udá-li takového člověka více lidí naráz, výhra se dělí mezi všechny udavače. Speciální finanční odměna pak bude vyplacena občanům, kteří udají svého rodinného příslušníka, odstupňováno na širší a užší rodinný kruh.

 

Státní boxy bude s největší pravděpodobností zajišťovat Česká pošta. Takto by měly přibližně vypadat.

Udání babičky tak bude ohodnoceno lépe, než pokud udáte přítele, matka nebo syn jsou však na tom s vyplácením odměn ještě lépe. ,,Ten název Udej svou matku nemá občanům dávat falešný signál, že mohou udat jen ji, samozřejmě můžou udat kohokoli. Název měl spíš podporovat občany, kteří mají strach udat své nejbližší, aby se odhodlali a učinili tak. Pomůžou tím nejen sobě, ale celému státu,” vysvětluje Vojtěch Filip, který sám název vymýšlel. K celému projektu budou zřízeny schrány, kam můžou udavači vhodit vyplněný formulář. Tyto schrány, pro něž vymysleli členové KSČM název “Státní boxy”, budou umístěny po celé republice, aby měl každý možnost pomáhat a chránit. Není ještě zcela potvrzeno, jestli se této příležitosti ujme Jaromír Soukup a udělá pořad Udáváme s Jaromírem Soukupem. Tuto skutečnost však ani nevyvrátil.

 

Naše redakce se těší, až v lednu soutěž započne a nezapomeňte nám zaslat vyplněný dotazník na adresu takyvasudame@paralelnilisty.cz

Post Author: admin

Zakladatel webu. Nudný, cynický, sarkastický, otravný, ironický, samolibý, paličatý jedinec, který má krom těchto i další kladné vlastnosti.