STALO SE: Prchal si zlomil obě ruce, Babišovi nemá kdo psát statusy

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Od dnešního rána je dvorní PR specialista předsedy vlády Andreje Babiše, Marek Prchal, v nemocnici. Stalo se tak při bruslařském tréninku, konkrétně když nacvičoval, jak efektivně vybruslit z Babišových průšvihů.

Dle prvotních informací z nemocnice si Prchal zlomil pravou ruku hned na dvou místech a jeho zotavení tak zabere minimálně dva měsíce. Navíc utrpěl lehký otřes mozku a lékaři mu nařídili klidový režim. Kdo se tedy v Prchalově nepřítomnosti ujme psaní statusu pro Andreje Babiše, není zatím jasné. Najít náhradu nebude pro Babiše vůbec snadné. Od zdroje z premiérova okolí jsme se dozvěděli, jak moc je Babiš na Prchalovi závislý. ,,Jsou si velmi blízcí. Marek mu nepsal jen statusy a neradil, jak vystupovat na veřejnosti. Naučil ho používat příbor, nemlaskat, umývat si po toaletě ruce a večer mu četl pohádky na dobrou noc,” komentuje zmiňovaný zdroj vztah Marka Prchala s premiérem Babišem.

Díky Prchalovi si Andrej nemusí měnit sako po každém jídle.

Prchalův stav se dále v nemocnici nečekaně zhoršil po přečtení denního tisku, kde zjistil, jak si jeho šéf bez něj vede. Prodělal infarkt a nervově se zhroutil. Za vše ostatně mluví odpověď na SMS zprávu, kterou jsme premiérovi odeslali s prosbou o vyjádření, zda opravdu v Penamu používají mouku z pšenice, která se zavlažuje vodou z chladícího okruhu Dukovanské jaderné elektrárny. Přesná odpověď předsedy vlády na náš dotaz zněla “Choďte do pi*i, nieje to z Dukovan, ale z Temelína”. Podobně laděné SMS zprávy dostaly v průběhu dne i ostatní novináři. Poté se premiér údajně zhroutil a zbytek dne probrečel v koutě své vily v Průhonicích.

Andrej je ze ztráty svého opatrovatele zdrcený.

Není tedy jasné, kdy se Prchal vrátí, ale již nyní je jeho absence zřejmá. Zbytek poddaných se snaží premiéra uklidnit. Pořídili mu novou firmu do holdingu a fotbalový míč s natištěnou hlavou Miroslava Kalouska. Od našeho zdroje také víme, že premiér statečně bojuje a snaží se vystačit si i bez svého Pátka. ,,Pan premiér se snažil zapnout si počítač sám, ale neměl to v elektrice, takže mu to nešlo. Přikázal Aleně (ministryně financí, pozn. red.), ať na prodejce kleknou naši,” prozradil anonymní zdroj, jehož jméno naše redakce zná.

Markovi Prchalovi přejeme brzké uzdravení a Andreji Babišovi pevné nervy.


 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.