Alexander Bellu obsadil solárium

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Nejznámější český squater a starosta Prahy 3 Alexander Bellu (ODS) včera obsadil solárium a nechystá se jej opustit, dokud mu nebude uznáno jako základní lidské právo “právo na opalování se v soláriu zdarma”. Celou situaci řeší zásahová jednotka.

Alexander Bellu je starostou nejkrásnější městské části hlavního města Praha 3 – Žižkov pojmenované po Olivii Žižkové. Kromě toho je znám díky své aktivistické činnosti jako nekorunovaný král českého squattingu. Nedávno mediálně proslul díky své akci “obsaď a saunuj”, kdy obsadil saunu, a podařilo se mu tak prosadit své právo na saunování v cizím objektu. Nyní se však pustil do většího sousta a v rámci své akce “solárkem proti rasismu” obsadil jedno nejmenované pražské solárium, odkud se nehodlá pohnout, dokud mu nebude přiřknuto právo na to se zde zdarma opalovat. Na místě se momentálně nachází 193 příslušníku Policie ČR, naštěstí se jim ale zatím nepodařilo Alexandera ze solária vyhnat.

Bellu si obsazené solárium užívá naplno

 

Paralelním listům se podařilo vyzpovídat hrdého aktivistu Bellu přímo na místě v soláriu. ,,Obsadil jsem toto solárium a nevypadnu odsud, dokud mě ti ekonomičtí zm*di nedovolej se tu zdarma opalovat. Myslím, že každá demokratická země, která uznává lidský práva, by mi měla dovolit se slunit v solárku. Přece za to nemůžou chtít po mně prachy, vždyť já si to zasloužím! Dneska jde každýmu jen o zisk, ale to, že se nemám kde opalovat, nikoho nezajímá. Je to skandální! Navíc chci v rámci svý akce upozornit na diskriminaci ze strany lobby černejch a opálenejch lidí vůči těm neopálenejm, co se nemůžou dostat do jejich společenský vrstvy, protože jim bylo upřeno solárko.”

Na otázku naší reportérky, jestli jeho aktivistická činnost není v rozporu se stanovami ODS odpověděl: ,,No, popravdě to je vlastně ten důvod, proč jsem se k ODS přidal. Víte, ODS je vlastně akronym a znamená “Opravdu Dobrý Squatting”. Já osobně chtěl název strany po svém příchodu změnit na “Okrademe Důchodcovský Svině”, ale na vedení to neprošlo, protože prej je to sice trefnější, ale není to úplně vhodný, co se týče PR. No a počkejte, paní redaktorko! Proč by to vlastně mělo bejt proti našim stanovám? Chcete říct, že ODSka diskriminuje lidi, co maj rádi solárka?”

Alexander Bellu chystá celovečerní film o tom, jak hrdinně obsadil solárko. Momentálně vše natáčí a chystá ho uvést při příležitosti dalšího projektu, kdy obsadí kino.

 

Alexander Bellu se také nechal slyšet, že pokud bude akce úspěšná, jeho příštím cílem bude kino, které mu podle něj bylo nezákonně upřeno. Podporu Alexanderovi Bellu již vyjádřil Václav Klaus mladší, který prý, když byl mladým a krasným jinochem, squattoval s Vladimírem 518 v Ladronce. Samozřejmě, velkou podporu panu Bellu vyjadřuje i naše redakce, která už měsíce odmítá opustit kanceláře z důvodu platební neschopnosti, kterou zapříčinila nevýhodná investice do odznáčků a šál z pseudoe-shopu SPD. To nám však nebrání přinášet tu nejlepší možnou, objektivní, nezaujatou a nezávislou žurnalistiku až k vám do domu. O vývoji celé kauzy budeme nadále informovat.

Post Author: Hermor

Neustále opilá a zdrogovaná kreatura, která zapomněla, na jaké planetě a v kterém století se nachází. Obvykle jej můžete potkat na hlavním nádraží v Praze, jak po vás chce drobák. Vyznavačem názoru, že nejlepším lubrikantem jsou dětské slzy.