Miloš Zeman se vydal na další výlet do Číny

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Prezident Zeman s doprovodným cirkusem vyrazil na další návštěvu do Čínské lidové republiky. Rozhodování o další zahraniční cestě nebylo příliš těžké, v úvahu připadaly pouze dvě země, a to Rusko nebo Čína. Zlí jazykové tvrdí, že je tento úzký výběr způsoben tím, že v žádné jiné zemi nemají o prezidenta zájem. Vyvstávají otázky, zda prezident konečně přiveze slibované investice v hodnotě několika stovek miliard

Program české delegace je vskutku nabitý. Zeman se setká se svým čínským protějškem, od kterého převezme svoji výplatnici za uplynulé období. Poté zhlédne popravu svého poradce Jie Ťien-minga, který byl obviněn z uplácení a kterého na začátku roku navštívil Mynář s Nejedlým. Na téma lidských práv se tak pochopitelně opět nedostane, což je sice politováníhodné, ale v tomto případě zcela pochopitelné. Dle zákulisních informací si má Zeman převzít také čestný diplom za absolvování kurzu stabilizace společnosti.

Ze všeho nejvíc se Zeman těší na svoji výplatu, za kterou si, pokud se toho dožije, postaví svůj vysněný bungalov.

Tím to ovšem nekončí, v rámci doplnění vzdělání absolvuje prezident v budoucnu ještě čínský kurz tolerance k menšinám. Ten je úzce spjat s návštěvou integračního centra Urgujů (čínští muslimové). Ti se zde velmi efektivně integrují do společnosti za pomocí moderní metody – Vzdej se víry, nebo života. Zeman se v budoucnu nebrání případnému zavedení podobných integračních center u nás. Tuto myšlenku vítá i předseda SPD Tomio Okamura, který by do zmíněných táborů posílal i cikány a vůbec všechny s jinou barvou pleti. Zda má na mysli i Asiaty se snažíme zjistit.

Tomio měl zase horečku, plácal rasistické kecy a popíral koncentrační tábory.

Na tiskové konferenci před odletem se již tradičně objevil dotaz, zda Zeman nechce v Číně zůstat. ,,Ačkoli se panu prezidentovi v Číně velice líbí, má v Česku ještě nějaké povinnosti a musí se bohužel vrátit,” odpověděl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Konkrétně se dle Ovčáčka jedná o dohození jádra Rusům a dalších, pro nás údajně nepodstatných, ale pro prezidenta velice důležitých závazků. Další dotaz se týkal údajné pozvánky na návštěvu Bílého domu, která je v plánu již od zvolení Donalda Trumpa jako prezidenta, tedy skoro 2 roky. Hrad údajně obdržel další omluvný dopis, který nám Ovčáček pochopitelně neukáže, v němž se Trump omlouvá, ale z důvodu ucpání odpadního potrubí v Bílém domě se musí návštěva opět odložit. Náš zdroj z Trumpova okolí nám prozradil, že se konkrétně ucpaly všechny záchody z “těch hoven, co Trump mele”. V případě, že se návštěva nestihne do konce prezidentova života, plánuje Ovčáček vysypat Zemanův popel nad Bílým domem, ať jej navštíví alespoň posmrtně.

Dodnes není jasné, zda Donald Trump vůbec ví o existenci Miloše Zemana.

Spolu se Zemanem do Číny cestuje také delegace podnikatelů – ministryně průmyslu Marta Nováková, ministr dopravy Dan Ťok (oba za ANO), ministr zemědělství Miroslav Toman a ministr zahraničí Tomáš Petříček (oba za ČSSD). Právě poslední jmenovaný chce lehce naťuknout téma lidských práv, která jsou v Číně údajně porušována. Česká republika musí mít podle Petříčka svědomitou a samostatnou zahraniční politiku. O tématu lidských práv se tedy prvně poradí s prezidentem, než aby řekl něco nemístného, čímž by se mohlo opakovat faux pas, kdy se bývalý ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) oficiálně setkal s dalajlámou a česká diplomacie se poté musela složitě čínské straně omlouvat. Po návštěvě lze proto očekávat buďto nepotvrzení spekulací o porušování lidských práv, nebo Petříčkův konec v pozici ministra zahraničí.

 

 

 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.