Agrofert dětem: Marek Prchal vydává sérii politicky angažovaných pohádek

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Marketingový odborník Marek Prchal včera na svém facebookovém profilu oznámil, že pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy vyjde letos v říjnu zbrusu nová série pohádkových knih v edici Agrofert dětem. „Jako markeťák a novinář jsem se naučil, že když chcete někomu kebuli vymýt pořádně, musíte začít co nejdřív,“ řekl Prchal v rozhovoru.

Marek Prchal se snaží pomocí telepatie napojit na dětské myšlenky, a stvořit tak českým dětem pohádky na míru.

Nápad na stvoření pohádkové série se mu prý v hlavě zrodil při poslechu projevu herečky Barbory Hrzánové před nedávným open air koncertem, který se konal 4. června na Václavském náměstí. „Vůbec nevím, o čem mluvila, ale Andrej pak na její adresu zase poznamenal něco děsně vtipného a já si řekl, že to prostě musím zaznamenat pro další generace,“ svěřil se Prchal reportérům. Když padl dotaz na konkrétní pohádkové příběhy, na které se můžeme na podzim těšit, nasadil autor tajemný výraz. „Říká se, že by člověk měl co nejméně slibovat, aby pak měl možnost dostát svému slovu. Ale to je blbost, šéf mi to, když jsem se s ním radil, potvrdil. Prej sliby plní jen slaboši. Takže já si to představuju trochu jako Dekameron pro 21. století. Bude to velkolepé.“

Kdo konkrétně se zařadí mezi oněch deset statečných vypravěčů, Prchal neprozradil. Pouze naznačil, že Maruška bude. Naší redakci se podařilo i přes nejvyšší stupeň utajení zachytit několikero názvů pohádek, které již brzy poletí do všech dětských pokojů. Jsou mezi nimi například:

  • Vůl nad zlato
    (poučný příběh o tom, kolik už jeden takový vůl Českou republiku stál)
  • O princezně s červenou kšiltovkou na čele
  • Princ Bakala
  • O Koblížkovi
  • Alibabiš a 40 eurokomisařů
  • Včelka Mája a motýle Emanuel – kamarádi, co řepku rádi!
    (neotřelý a inovativní crossover)
  • Neohrožený Bureš

A nakonec samozřejmě autorovo opus magnum, Jak Andreje za řepku popotahovali, aneb Premiér si taky umí
ušpinit ruce (a pak si je zase nad vším umýt).

Marek Prchal sám sebe skromně označuje za Hanse Christiana Andersena moderní dětské literatury. Jelikož jeho omračující úspěchy v marketingové sféře nemají obdoby, rozhodl se spasit další odvětví, a tak budeme již brzy mít možnost formovat české voliče od velmi útlého věku. „Máro, děkujeme!“ vzkazují děti ze všech koutů republiky. Odkaz k předobjednání knihy zde.

 

 

Post Author: Valhalla

Frigidní nymfomanka, sběratelka fašounkovských nudes. Ráda používá velká slova, avšak zřídkakdy tak velká jako její komplexy. Pracuje pouze za úplatu či pod pohrůžkou brutálního násilí - to by si totiž nenechala ujít. V přestávkách mezi docházením na přednášky o Gender studies a souložením pro charitu též píše články na Paralelní listy - s pravidelností blížící se menstruačnímu cyklu Heleny Vondráčkové.