STALO SE: Světoví hudebníci se přou o vystoupení na nedělní Letné. Zájem projevili například Metallica, Madonna, či Tiesto

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Česko zažívá v posledním měsíci hudební horečku. Statisíce lidí jezdí na Václavské náměstí v Praze na koncerty předních českých umělců, a užívají si tak tropického vedra na maximum. Takový sentiment mají demonstrace směřované na osobu Andreje Babiše. Jeho tvrzení  však vytvořilo opravdový zájem se hudebně projevit, a to nejen na české, ale i zahraniční hudební scéně.

Zejména česká scéna ale zaznamenala několik tragédií doprovázejících tyto snahy. Helena Vondráčková se například vyjádřila, že pokud nebude zpívat na Letné, hodlá se s organizátory Milionu chvilek pro demokracii soudit za ušlý zisk a slávu. Karel Gott, který ve svých nejlepších letech odpočinku založil račí farmu, vyčerpaně konstatoval, že by ji na počest svého vystoupení pojmenoval “Farma Demokracie”. V neposlední řadě se překvapivě ozval i samotný Tomáš Ortel, který suše konstatoval, že „ta sračka, kterou pořádalo SPD, neodpovídá jeho vizi zaujatého publika“.

Tomáš Ortel v den nastřelení svých prvních naušnic

Avšak ani zahraničí nezůstalo tiché. Jako první se ozvala Metallica, která narychlo zrušila své koncerty a bez jistoty šance vystoupení se se svou aparaturou vydala do Prahy. James Hetfield se nechal slyšet, že jejich stálý hit Nothing else matters je ideální pro demonstrační náladu, která jejich vystoupení určitě bude doprovázet. Zájem projevil i drogový král Ozzy Osbourne, který však předem avizoval, že si během vystoupení bude muset udělat přestávku na infuzi.

Vystoupit by si na Letenské pláni přála i Madonna. Navíc je právě v Berlíně v rámci turné Sté narozeniny Madonny. Popová zpěvačka by tak mohla soukromým letadlem proletět nad Letenskou plání a epesně se snést za zpěvu hladovějících černoušků s padákem na podium.

Z popových zástupců stojí za zmínku asi nejvíce Madonna, která, jakožto hudebnice vysávající životní sílu svých fanoušků, aby v 60 letech vypadala jako 18letá lolitka, nemohla odolat tak velkému vzorku potenciálních obětí. V neposlední řadě vstal z mrtvých i Freddie Mercury, jenž si v zoufalé agresi vzal za rukojmího Justina Biebera pod výhrůžkou, že pokud mu nebude umožněno vystoupit na Letné, nakazí ho virem HIV.

Freddie by se po letech rád znovu podíval na prkna před publikum

Na potenciální umělce vystupující v neděli na Letné jsme se zeptali rovnou předního českého aktivistického guru Mikuláše Mináře. „Cílem akce je a vždy bylo demonstrovat proti současné  vládě České republiky, zejména tedy proti ministryni Benešové a premiéru Babišovi,  takže za sebe nevidím pravděpodobné, že bychom pozvali někoho, kdo by byl hlučný či v příliš veselých tónech. Naše akce má vyvolat maximální pocit deprese a nespokojenosti se zdejším politickým establishmentem.“ Na otázku, koho tedy nakonec vybere za headlinera svého festivalu stroze konstatoval: „Asi skončíme u Evy a Vaška.“

Ještě předtím, než se odebral věnovat jiným novinářským týmům, prozradil, že zájem projevil i nizozemský DJ Tiesto, avšak ještě před kauzou dotací pro Penam “Těsto v České republice nechceme.”

 

Post Author: Nodaxx

Avidní pokračovatel DJského řemesla po Anginu van Brufenovi a DJ Arnoštkovi. Miluje suchý humr, kvantitativní jídlo a řízky. Hlavním cílem života je stát se prezidentem a zavést vládu stylu ČČBUC (Čubky Čáry Bary Udílení Cen). Dostatečně inteligentní na to, aby jeho přezdívka nebyla Prcivál.