STALO SE: Parta seniorů v centru Prahy zmlátila teenagera

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Na sedm let poslal za mříže Vrchní soud v Praze čtveřici devadesátiletých žen za to, že v pražských Dejvicích do bezvědomí zmlátily holemi a poté oloupily téměř sedmnáctiletého teenagera. Z místa činu utekly. Loupežné přepadení se stalo v ranních hodinách, když se teenager pokoušel nastoupit do metra, které jej mělo odvézt do školy – to se bohužel nezdařilo. Případů bude přibývat, varuje policie.

Policie varuje všechny mladé lidi, aby si dávali pozor a nejezdili o samotě veřejnou hromadnou dopravou, obzvláště pak v ranních hodinách. ,,Pokud si povšimnete, že blízko vás sedí hlouček seniorů a měří si vás od hlavy k patě, pokuste se co nejrychleji opustit dopravní prostředek a vyhledat pomoc,” komentuje situaci policie. Četnost incidentů nabrala na intenzitě po celostátním zlevnění jízdného, které proběhlo minulý rok v září. Nyní se gangy ozbrojených důchodců mohou pohybovat volně napříč celou republikou.

Mladý člověk obklopen houfem krvežíznivých seniorů šel jen na pravidelnou lékařskou prohlídku potřebnou k výkonu zaměstnání. Před dvěma týdny.

Jádro tajné organizace seniorů sídlí s největší pravděpodobností v Praze, zatím se však bohužel nepodařilo vypátrat osobu nebo osoby, které za organizovanými útoky stojí. U všech zatím zadržených členů byly však vypozorovány stejné rituály, které jsou zřejmou příčinou tak dobré kondice všech útočníků. Výcvik je tvrdý a za úkol má nejen posílit seniory, ale zároveň oslabit nepřítele a najít moment, kdy je jeho soustředěnost nejslabší. Naší redakci se zatím podařilo vysledovat jen část výcvikového plánu, přesto si však díky tomu mohou čtenáři udělat alespoň částečnou představu o hrůze, jakou organizace přináší.

Den člena organizace začíná ve tři hodiny ráno, kdy má čas se připravit na hlavní křížovou výpravu, ta trvá standardně od pěti do osmi ráno, kdy senioři ve skupinách nastupují do veřejné hromadné dopravy a dálkových spojů, aby mohli houfně zaplnit čekárny u lékaře. Po cestě si vyhlédnou oslabené oběti, které vestoje spí po cestě do práce bez vidiny důchodu. Sem tam jen podkopnou těmto lidem nohy holí, občas ale dojde k většímu útoku, jako bylo výše zmíněné loupežné přepadení. ,,My je pustíme sednout rádi, když vás pak ale ještě sejmou holí k zemi a neopomenou vám přitom sdělit, že tohle chování nás, mladých, je neuvěřitelné, do práce přijíždíte úplně vyčerpaní a rozčílení,” komentuje situaci jeden z cestujících v ranní špičce metra.

Pachatelka neunikla spravedlnosti

U lékaře potom probíhá každodenní vyšetření, v čekárně mají menší uskupení čas poradit se nad dalšími plány útoku. Dopoledne přichází čas spánku, kdy nabírají nové síly, jelikož druhá fáze dne začíná v jednu odpoledne – to se děti vrací ze školy – a končí v šest večer, kdy se mladí lidé vracejí z práce. Členové organizace plní obchody a nákupními vozíky sráží k zemi ty, kteří sem přišli nakoupit po práci. Stačí jen malé drknutí, a oběť se ihned kácí k zemi.

Členové organizace se domlouvají na příštím útoku v obchodním domu Harfa.

Jak se proti členům organizace bránit? Horko těžko. Můžete je ale předem poznat podle typické fialové barvy vlasů, zažloutlých prstů od cigaret a hlasitých projevů na vaše konto. ,,Očerňují tím všechny bezmocné a ohleduplné seniory,” stěžuje si pečovatelka v jednom z prestižních domovů důchodců, jehož členové jsou se vzniklou situací také velmi nespokojení, jelikož jim jde o dobrou pověst seniorů. Celá redakce varuje všechny mladé lidi, aby byli ve střehu.

Post Author: admin

Zakladatel webu. Nudný, cynický, sarkastický, otravný, ironický, samolibý, paličatý jedinec, který má krom těchto i další kladné vlastnosti.