Úspěch čínské medicíny: Lékaři poprvé zdokumentovali akutní alergii na olovo

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Na zdokumentování alergie na těžké kovy se podílely desetitisíce dobrovolníků z řad politických vězňů a prudká alergie na olovo má již dokonce i latinský název. Plumbum intolerances má pomoci čínským úřadům s nechvalnou statistikou poprav.

Politicky motivované popravy mají v Číně tradici asi jako vepřo knedlo v České republice. Nechat postřílet pár nepohodlných lidí u zdi je vždy velký svátek, protože se tím vyřeší mnoho starostí běžného občanského života. Navíc to znamená jeden nový volný pár bot za každého inhumovaného ‘zločince’, a ten se vždycky hodí. Bohužel proti těmto tradicím poměrně ostře vystupovalo například Amnesty International a častá kritika byla slyšet i z řad členů OSN. Naštěstí vědci z Čínské lidově republiky přišli s odvážnou teorií, jejíž výsledky nejspíše přepíší učebnice medicíny. Není to totiž zbraň, která vězně zabíjí. Je to člen popravčí čety, který zmáčkne spoušť. Vězeň tak umírá na akutní otravu olovem, což vedlo čínské lékaře v závěru, že u člověka je možné vyvolat prudkou nesnášenlivost na těžké kovy. Testy probíhají od loňského roku a zatím byla teorie potvrzena u 4.000 vězňů, u kterých bylo očkování olovem úspěšně aplikováno.

Dobrovolníci těsně před zavedením čípku

„Naštěstí máme lágry plné dobrovolníků,“ sdělil nám s úsměvem vedoucí vědeckého týmu, pan 大脑中的子弹. „V našem režimu žijí skuteční vlastenci, kteří myslí na pokrok naší země, a jsou ochotni splatit svůj dluh společnosti alespoň pokusným očkováním.“

O celou studii projevila zájem například i WHO, která až do čínského výzkumu neměla ani potuchy o tom, že by mohla existovat tak prudká reakce na olovo. Zároveň totiž z bádání vyplynulo, že v současné době pro Plumbum intolerances neexistuje prevence ani očkování. Nová globalizační choroba by se tak mohla vedle obezity, Fortnite, latentního náckovství a alkoholismu stát dalším vážným problémem. Sám 大脑中的子弹 přitom přiznává, že úmrtnost dobrovolníků po očkování je stoprocentní. Navíc případný detox je obtížný i po smrti, a musí se provádět mechanicky. Není tedy divu, že chce vědecký tým zapojit technologii. V úvahu například přichází modifikace magnetické rezonance. Ta je aktuálně používána pro rychlé vyjmutí železných střepin. Metoda je sice poměrně destruktivní, ale mrtvému pacientovi to prý stejně nevadí.

Doktor 大脑中的子弹 před magnetickou rezonancí. Rád by, aby šlo díky ní Plumbum intolerances léčit v řádech sekund

„Přirozeně jsme z výsledků našeho bádání nadšeni. Jako samozřejmě je nám životů vězňů líto. Opravdu. Ale zase, režim si naší práce váží. Na jaře jsme za naše očkování olovem dostali při přehlídce odznáček přímo z rukou velkého generála 杀死所有对手. Vláda by byla jen ráda, kdychom výzkum zintenzivnili. Zájemců o očkování je totiž stále více, než máme k dispozici čípků“, konstatuje doktor 大脑中的子弹.

Vědeckému týmu se přitom podařilo vyvinout extrémně rychlou a efektivní variantu zavádění čípku pomocí 9mm hlavně namířené na hlavu vězně. Přesto se daří plnit plán výzkumu pouze na 162 %.

Krabice s čípky

„Jako má to svoje výhody. Teď jsme slavní. Režim nás miluje. Na ulicích se třeba prodávají plyšáky s našimi podebenkami. Generál 杀死所有对手 nás ale při ceremonii varoval, že pokud testy na lidech neurychlíme alespoň na 180 % oproti cíli, budou příštími dobrovolníky členové našeho vědeckého týmu. Trochu nás to mrzí, protože například WHO nás za výzkum navrhla na Nobelovu cenu míru (díky výzkumu totiž klesl v Číně počet poprav na nulu, pozn. red.) Ale zase chápeme, že komunistický režim je na prvním místě. Pokud tedy pomůže, když se olovem naočkujeme sami, rádi toto riziko přijmeme,“ uzavírá  大脑中的子弹.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi