Neznámý dárce daroval Pražské nemocnici 200 ledvin

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 2 minut.

Příběh, který zahřeje u srdce, se nedávno odehrál v pražské nemocnici v Motole. Neznámý dobrodinec zde v noci zanechal 200 čerstvých ledvin připravených k transplantaci. Ledviny byly v neporušeném stavu a musely být odňaty jen pár chvil před tím, než byly darovány. U odebraných ledvin byl přiložen vzkaz „tohle je jen začátek“. Nemocnice již vyjádřila poděkování a zároveň oznámila, že momentálně jí nejvíce chybí srdce a plíce.

 

Neskutečný čin v posledních dnech potěšil lékaře z motolské nemocnice. Minulý pátek kolem půlnoci zanechal neznámý dobrodinec před nemocnicí 200 čerstvě odebraných ledvin. Podle lékařů byly ledviny natolik čerstvé, že musely být odebrány jen chvíli před tím, než je dárce zanechal na prahu nemocnice. Jední se o bezprecedentní dar nemocnici, který poslouží mnoha pacientům čekajícím na transplantaci. K celé situaci se nám podařilo získat vyjádření primáře oddělení chirurgie, doktora Mengeleho. „Za celou nemocnici a pacienty bych chtěl poděkovat neznámému hrdinovi za tento dar. Je vidět, že dárce byl velmi zkušený s nožem a podobnou práci prováděl již mnohokrát. Samotnému by se mi nepodařilo odebrat orgány lépe. Rád bych také podotknul, že momentálně nám na oddělení nejvíce schází srdce a plíce, na které se čeká velmi dlouho.“ Co bylo motivem nezištného chování dárce zůstává záhadou. Nemocničnímu personálu se již dar podařilo vytřídit, správně uchovat a momentálně probíhá příprava na novou zásilku. Očekávání jsou velká. Příklady bezejmenných hrdinů, kteří nic nežádají, táhnou obyčejné lidi ke konání dobra.

Post Author: Hermor

Neustále opilá a zdrogovaná kreatura, která zapomněla, na jaké planetě a v kterém století se nachází. Obvykle jej můžete potkat na hlavním nádraží v Praze, jak po vás chce drobák. Vyznavačem názoru, že nejlepším lubrikantem jsou dětské slzy.