PC virus poprvé nakazil čipované dítě. Chce bitcoin, jinak vyžvaní, že otec čumí na porno!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Na kuriózní případ nás upozornili naši kolegové ze Spojených států. Zatímco u nás se teprve plánuje čipování domácích mazlíčků, v USA se zavedlo už před lety čipování dětí. To mělo pomoci zaneprázdněným rodičům při výchově. Věděli například, kde se jejich ratolest aktuálně nachází, případně mohli rodiče pustit slabý výchovný elektrický výboj, pokud nebyli s chováním dítěte spokojeni. Odpůrci čipové totality ale již dříve protestovali a jejich obavy se ukázaly být oprávněnými. Ve Spojených státech řeší první výskyt zavirovaného dítěte.

„Domníváme se, že je to zatím ojedinělý případ. Je ovšem nutné jej okamžitě řešit,“ odpověděl nám na náš dotaz epidemiolog Mc. Afee. „Je to vůbec poprvé, kdy byl člověk infikován počítačovým virem. Přiznejme si nicméně, že nebyla otázka zda, ale kdy se něco takového poprvé stane. Na čipy pro ovládání živých organismů totiž zatím neexistuje žádný antivirus nebo firewall.“ Mc. Afee zdůrazňuje, že určitý varovný signál jsme mohli vypozorovat už vloni, kdy americký veterán během vyznamenávání od prezidenta namísto podání protetické pravice ukázal Trumpovi prostředníček a přehrál osmibitovou verzi Yankee Doodle. Bezpečnostní služby nezareagovaly. Respektive zareagovaly, ale ne tak, jak bychom si v rámci prevence představovali. „Díky stále častějšímu využívání čipů a jiných tělesných upgradů se bude situace spíše zhoršovat, a to rapidně,“ míní Mc. Afee.

Infikovaná protetická paže se stala útokem na prezidenta. Ukázala a zapískala.

„Všechno to začalo večerním updatem,“ sdělil nám otec, který si nepřál být se svojí rodinou jmenován (poznámka redakce: čipované děti jsou každý den mezi osmou a devátou hodinou večerní aktualizovány, kde jsou jim zaneseny do paměti nové příkazy). A pak se jednoho dne syn probudil a řekl otci „Ahoj! Už několik měsíců jsem tě sledoval. Faktem je, že jsem byl infikován škodlivým softwarem prostřednictvím stránek pro dospělé, které jsi navštívil…“ Speciální kybernetický tým, který byl do Kansasu vyslán, si nicméně s virovou nákazou rady neví. Prozatím se nepodařilo ani zmapovat jeho všechny funkce. Z předběžného pozorování chování je zřejmé, že se jedná o širokospektrální virus, který disponuje hned několika phishingovými a spamovými útoky.

Napadený chlapec běhá s lupou za sestrou a nabízí jí zvětšení penisu

Zatímco matce tvrdí, že je umírající miliardář z Pobřeží slonoviny, otce stalkuje s kamerou a vydírá bitcoin, jinak prý práskne všem v okolí, co dělá po večerech, když v počítači kouká na prasárny. Ani sestra nevyvázla, neboť je opakovaně konfrontována s nabídkou zvětšení penisu. Prarodiče si pak stěžovali, že jim vnouček vytahal z komody všechny hrnce a pokoušel se jim je opětovně prodat. Soused si navíc stěžoval, že se mu pokoušel DDOS útokem hlavou probourat vrata garáže, kde má zaparkované své Gran Torino.

Soused si nepřeje, aby se ten hajzlík přiblížil k jeho domu

„Prozatím nevíme, jak syna vyléčit,“ smutní otec. „Čip jsme se pokusili restartovat, backupovat i naformátovat, ale nic z toho nepomohlo. Bezradní jsou i bezpečnostní technici. Co se nám momentálně osvědčilo, jsou staré dobré tresty. Když něco vyvede, zakážeme mu na týden připojení k internetu, a pak seká latinu.“


 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi