Světové mistrovství v opalování vyhrála Nigerijka

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Červen je tradičně ve znamení opalovacího maratonu, kterého se zúčastní borkyně z celého světa. K rozhořčení ostatních soutěžících letos zvítězila nigerijská reprezentantka Tschoko Kokino, která dle hodnocení poroty na konci klání vyšla s nejtmavší pokožkou. Česká reprezentantka Petra Spálená byla ze soutěže diskvalifikována po tom, co se po týdenním nepřetržitém pobytu v soláriu připekla k UV trubicím. Porota sice ocenila křupavou kůrčičku, spálenou Petru Spálenou ovšem zkritizovala za nedostatečné podlévání a nerovnoměrné propečení.

„Je to naprosto skandální!“ sdělila naší redakci eskymácká reprezentantka Noot Noot (redakci se bohužel nepodařilo zjistit, které jméno je křestní a které příjmení). Právě eskymácké borkyni nejvíce vadí, že pravidla soutěže nezohledňují barvu pleti před začátkem klání, ale pro umístění na bednách je rozhodující pouze odstín tmavosti pokožky na konci. „Stěžovala jsem si u poroty, že Tschoko Kokino měla docela určitě čokoládovou barvu už před soutěží, a měla tak nepřiměřený náskok. Ale prý jestli se mi to nelíbí, mám se vrátit do Pekingu a příští rok se nehlásit!“ Opálená Noot Noot totiž nápadně připomíná Číňanku, což ovšem naštvalo čínskou reprezentantku Tschu-mi Dokamen. Ani ta není s letošním výsledkem soutěže spokojena a početné hlasy více než dvou set reprezentantek naznačují, že vítězství Tschoko Kokino tak sladké nebude.

Takto nějak prý vypadala Tschoko Kokino před tím, než se začala opalovat. Řada soutěžících to považuje za nepovolený doping.

Situace se dokonce tak vyhrotila, že ostatní soutěžící žádaly přeměření odstínu pokožky výherkyně. To ovšem z technických důvodů není možné. Tschoko Kokino totiž díky opalování získala tak černý odstín, že pokožka světlo v zásadě pohlcuje. Spektrometry zobrazují podobně nesmyslné údaje, jako sondy NASA u černých děr. Tschoko není dokonce možné ani vyfotit s bleskem, protože blesk jednoduše zmizí. Dekorace Kokiny probíhala po tmě, protože žárovky nezvládaly slavnostní halu dostatečně osvětlit.

Šťastná Tschoko Kokino během předávání ceny za nejlepší opálení

„Hele, jako… Když nejde změřit jak moc je opálená, tak to prostě nemůže vyhrát!“ domnívá se i loňská tchajwanská vítězka soutěže Sunc Ancer, která se letošního mistrovství kvůli rakovině kůže neúčastnila. „Žádáme diskvalifikaci Tschoko Kokiny!“ – Toto, ale i podobná hesla je tak možné v posledních dnech číst a vidět v různých jazykových mutacích na sociálních sítích prakticky po celém světě.

Skupinové foto finalistek. Zleva švédská reprezentantka Hulim Ukolen, polská Briketa Czerna, rumunská Eržyka Cikorkov, belgická Emma Cypace, floridská Brownie Shytles, mexická Salmonela Hayek, ruská Světlana Uranovová a slovenská Aranka Lakatošová. Tschoko na fotografii chybí.

Porota se má setkat znovu počátkem února a prodiskutovat nejen pravidla soutěže, ale i samotné vítězství Tschoko Kokiny. V případě, že bude přirozeně tmavá pleť shledána jako nepovolený doping a nigerijská účastnice by byla dodatečně diskvalifikována, na první místo by byla dekorována Ruska Světlana Uranovová. Ruská vědkyně zároveň drží ocenění jako jediný člověk, který přežil v Rusku tři různé jaderné havárie, ačkoliv byla přímo ozářena.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi