Chyba systému vyřadila z provozu Měsíc na noční obloze

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Přes poměrně hustou oblačnost se na několika místech v České republice mohli naši čtenáři setkat s neobvyklou situací. Na noční obloze na ně namísto Měsíce svítila chybová hláška. Přestože NASA tabulku již po několika minutách odklikla a v nouzovém režimu spustila východ Slunce o tři a půl hodiny dříve, neobvyklý úkaz si stačily vyfotit stovky lidí po celé Evropě.

Fotografie podivného Měsíce zaplavily internet

„Máňa říkala, že se teď dějou divný věci,“ sdělila naší redakci očitá svědkyně Jarmila Semletá, která se nad ránem vracela z hospody. „Já teda z hospody chodím i v horším stavu, ale nikdy na mě nesvítila žádná tabulka o chybě aplikace. A pak… kdy naposledy vylezlo slunce ve tři ráno?“ Stejně tak i další účastníci podivného atmosférického jevu poukazují na to, že o něčem podobném neslyšeli ani z vyprávění.

Americká NASA rychle přispěchala s tvrzením o meteorologickém balónu, který se v té době nad Českou republikou nacházel. Ve chvíli, kdy si ale uvědomili, že v tomto případě nemusí krýt existenci UFO, ale stojí tu před úplně jiným problémem, kápli pracovníci NASA božskou. „Předpokládáme, že určitou míru viny nese software. Chtěli jsme Nebeskou klenbu aktualizovat na novější operační systém už během loňského roku, ale rozpočet s nákupem nové licence pro počítač jednoduše nepočítal,“ vysvětlil nám generál Boris von Sternlicht, který má v NASA na starosti propagandu přistání na Měsíci a plynulý chod oblohy v programu Nebeská klenba. „Windows 7 jednoduše s podporou skončil, a zatím jsme nenašli prostředky pro aktualizaci na Desítky. Vlastně se divím, že se chyby začaly objevovat až teď,“ svěřil se nám von Sternlicht mimo záznam.

Tohle teď v NASA vyskakuje na všech monitorech. Včetně těch, co spadají pod Nebeskou klenbu.

Jedná se tak v krátké době už o druhý podivný úkaz na nebi. Připomeňme, že před pár měsíci to bylo zlověstné zjevení BSOD textu nad Vatikánem. To si duchovní vyložili jako nezvratný důkaz blížícího se posledního soudu a zburcovali své ovečky po celé planetě, že konec světa je konečně tady a stovky let dlouhé čekání se konečně vyplatilo. Marně. Afriku zasypaly kobylky a Francii žáby, což uvítali zejména gourmet jedlíci. Po konci světa ale ani vidu ani slechu. Rozhodně ale zůstalo více otázek než odpovědí.

Věřící po celém světě vyhlíželi konec světa spojený s pádem systému. Marně.

Vyloženě uklidňující zprávy nám nepodal ani Boris von Sternlicht. „Podívejte se, program Nebeská klenba běží už od padesátých let, a zatím si nikdo nestěžoval. Je to prostě důkaz, že NASA svoji práci dělá dobře. Nevím, co více chcete slyšet.“

Přestože generál von Sternlicht nepatří k těm nejsdílnějším lidem, které jsme měli tu čest poznat, podle informace od technika, který si nepřál být jmenován, bude program Nebeská klenba potřebovat přece jen trochu více péče, než jen aktualizaci softwaru. Zdá se totiž, že některé LCD panely, kterými je planeta Země obklopena a promítají na povrch Země oblohu, jsou poškozené. Mělo by se jednat především o displeje, které promítají Měsíc. Podle zdroje by měly být tyto panely vyměněny během příštího týdne. Samozřejmě v noci, aby lidé přes chybějící panely neviděli, co se nad nimi ve vesmíru děje.

Podobná technologie LCD monitorů obklopuje celý povrch Země

Co přesně před námi mocnosti skrývají a jak ve skutečnosti vypadá obloha nad vrstvou LCD monitorů se tak nejspíše jen tak nedozvíme.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi