Barnevernet Gretu kvůli zameškaným hodinám ve škole odebral rodičům

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Populární ekoalarmistka Greta Thunberg byla odebrána rodičům po té, co zahájila v Norsku své nové celosvětové turné. Přestože je ekoikona Greta obyvatelkou Švédska, skandinávský institut pro ochranu mladistvých povoluje zasáhnout i v případě, že cizinci Norsko použijí jako tranzitní stát. Rodičům Grety se stal osudným fakt, že zameškala celkem 516 vyučovacích hodin už v prvním pololetí školy. Mladá nestudentka se pro jistotu nezúčastnila ani nepředání vysvědčení. Ze školy byla pro neomluvenou absenci vyloučena již v průběhu loňského školního roku.

Greta přerušení svého proslovu obrečela. Nikdo nesmí přerušovat Gretu!

Incident se stal přímo během proslovu, kdy se Greta pokusila upevnit svou pozici v diskusích na sociálních sítích. PR oddělení Grety se totiž nelíbí, že celoroční úsilí a courání afektované teenagerky po všech světadílech přebilo během několika týdnů zakašlání v Číně a svět rázem nemluví o ničem jiném. Pro ekologii a záchranu planety to znamená nejednu smutnou prognózu. Polovina Ameriky znovu začala na zahradách pálit pneumatiky. Navíc prudce klesly prodeje bambusové akční figurky „Supergreta táhne úplně sama vyvrženého vorvaně zpět do moře.” Na prvním místě v celosvětovém žebříčku nově najdeme ochranné roušky, které se připevňují za uši pomocí páru gumiček. Právě ty byly jedním z hlavních témat summitu, který na dnešek Greta v Oslu svolala.

Greta hákovala školu už před nějakými 5 lety. Záškoláctví povýšila na vznešené pátky za klima

Druhou novinkou, kterou si Greta pro ekofanoušky připravila, byl nový zdroj energie pro dopravní prostředky. Ostatně sama aktivistka nenechala nic náhodě, a do sousedního státu přicestovala již včera večer svým novým osobním vlakem taženým sedmdesáti páry koní (lokomotiva o výkonu 140 koní). Na stejném principu by mohly v budoucnu fungovat i automobily. Zde by bylo teoreticky možné snížit spotřebu i na půl kopky sena na sto kilometrů. Jedinou nevýhodou je momentálně délka karoserie prototypů vozidel. Osobní automobil ve variantě sportovního vozu totiž může na délku měřit i třicet metrů, což je pro veřejné komunikace poněkud nepraktické. Navíc automobil neodpovídá deklarovanému výkonu. Stejně tak zatím nebyla vyřešena otázka vodní a letecké dopravy. Předpokládá se ale, že by díky drezuře koní bylo možné vycvičit teplokrevníky k tomu, aby se naučili s vodními šlapadly.

Vlaky tažené koňmi nejsou žádnou novinkou. Na obrázku lokomotiva o výkonu jednoho koně z 18. století

„HOW DARE YOU…“ pozdravila Greta hned v úvodu početné fanoušky, než ji srazilo k zemi zásahové komando na ochranu nezletilých. K incidentu se nám dále vyjádřila Ingrid Kidnapped, mluvčí norského Barnevernetu: „Samozřejmě chápeme důležitou úlohu Grety na fungování světa. Nedokážeme si představit fungování planety bez této ochránkyně, a vlastně by klidně mohli být všichni už teď mrtví, kdyby Greta necourala po světě a nepoukazovala na schopnost vědců. Musíme si ale zároveň uvědomit, že Greta je stále nezletilá, a jako taková je školou povinná,“ vysvětlila naší redakci Kidnapped, která se zároveň důrazně ohradila proti tvrzení, že by Greta byla unesena.

Greta byla ke své nelibosti internována mezi další zneužívané holčičky, emaře a gothiky s krizí identity

Podle Kidnapped sice Greta kladla odpor. Nejvíce ji vadilo, že byla do děcáku převezena dieslovým autem. Uklidnila se až potom, co ji Barnevernet slíbil, že všechny motory v autech vymění za naftové.

S tím ale nesouhlasí PR oddělení Grety, které se snažilo poukázat na to, že Greta dávno není majetkem rodičů, ale patří celému světu. A hlavně PR oddělení, pro které pracuje. To se ale ze zcela pochopitelných důvodů nelíbilo Ingrid Kidnapped, která rozšířila žalobu o dětské otrokářství.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi