Legendární sponka se vrací. Bude debilům pomáhat s obsluhou PC!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 7 minut.

„Dlouho jsme přemýšleli, jak udělat počítače pro uživatele ještě osobnější, přívětivější a intuitivnější,“ vysvětluje vedoucí Microsoft týmu pro usnadnění Troy Ian. „Přestože už teď je podle nás operační systém naprosto blbuvzdorný, střední Evropa stále odolává. Rozhodli jsme se tedy pro centrální Evropu v příští velké aktualizaci nasadit naše eso – remasterovaného pomocníka Microsoft Office, sponku Clippy.“ Plebsu bude nejen pomáhat psát složitější věty, ale i vyrovnávat se s názory chytřejších lidí.

Znalcům je přitom kancelářská sponka z roku 1997 známá především jako ultimátní zlo. Je to hipster mezi sarkasmem a černým humorem, když se emotikony omezovaly jen na dvojtečku a závorku a počítač měl asi osminový výkon vaší dnešní pračky s inteligentním ždímáním nejen vaší kapsy. Sponka tu byla pro vás, aby se objevila na monitoru při každé sebeblbější příležitosti, zaťukala vám na sklo, zeptala se na co možná nejstupidnější věc a pokurvila vám o trochu více karmu. Většina lidí uvítala, když byla sponka z pozdějších verzí odstraněna, a vy jste tak při pokusu ovládat Office byli stejně bezradní jako s ní. Podle Iana však čas sponky ještě neskončil.

Rusko bude další zemí, kde se bude po České republice Clippy 2.0 testovat. Zde by měla pomáhat zejména s integrací LGBT názorů do demokratického gulagu a exportní otázkou mírových okupačních vojsk do zbytku Evropy.

„I když legendární sponka nebyla vidět, vždy tu byla. Učila se novým kouskům. Sice vždy stála ve stínu Siri nebo třeba Cortany, nebojím se říci, že nová Clippy je na tom s umělou neinteligencí tak daleko, že o několik let předběhneme konkurenci.“ Sponka by přitom měla být dostupná jako volitelná instalace už v příštím velkém updatu operačního systému Windows. „Nový update bude naším černým koněm. Je to takový dar lidstvu,“ domnívá se Troy Ian.

Clippy umí po synchronizaci s uživatelem našeptávat a dokončovat celé věty. Tomio byl s novou sponkou nadmíru spokojen… než ho poslala do koncentráku, protože nemá tatínka z Moravy.

Samotné testy Clippy 2.0 ostatně probíhají už několik měsíců v České republice, která byla identifikována jako epicentrum získané demence – tedy stavu, kdy se myšlení jedince přestane vyvíjet a zakrsne na úrovni ruského trolla. Clippy poháněná umělou neinteligencí by se měla umět kognitivně přizpůsobit svému uživateli. „S počítačem bude díky nové Clippy umět zacházet i ten největší debil. To jediné, co musí zvládnout, je najít vypínač počítače,“ nebojí se říci nahlas Troy Ian, který se svým Týmem pro usnadnění řešil tuto problematiku několik dlouhých let.

„V praxi vás Clippy bude několik minut sledovat při užívání PC, aby si osvojila vaše návyky. Těchto několik minut je pro první dojem naprosto důležitých. Pokud si například pustíte během kalibrace porno a začnete ojíždět nohu stolu, bude to mít na chování Clippy nevratný vliv, kterého se zbavíte jen uvedením sponky do továrního nastavení. Proto prosím při kalibraci věnujte pozornost více pragmatickému užívání. Pokud například Clippy vyhodnotí, že po každém spuštění PC musíte zapínat CapsLock, aby byly vaše výkřiky na internetu vidět, naučí se ho zapínat sama za vás. Později je s vámi dokonce schopná vést plnohodnotný rozhovor v celé pseudovlastenecké slovní zásobě, tedy v 1188 slovech.“

Clippy pozná, kdy potřebujete za klávesnicí bránit české hranice a automaticky vám nabídne patřičné formátování do vypatlanštiny.

Nadšení jsou z nového asistenta i přední pseudovlastenečtí leadeři, kteří dostali betaverzi Clippy k dispozici už před několika měsíci. Microsoft se zároveň zaručil, že bug, kdy Clippy vyhrožovala Tomiovi koncentrákem pro imigranty, bude do ostrého provozu odstraněn (Clippy bude přepsána tak, aby i míšence pokládala za čistou rasu). Reakce ostatních testerů jsou však nadějné. Véna junior ocenil automatické vyhledávání samiček pro založení dalších sériových tradičních rodin. Mluvčí prezidenta Ovčáček pak oceňuje automatické odesílání cookies souborů s pornem z Alabamy čučkařům.

Clippy je možné personalizovat. klidně může vypadat jako Tomio. A až vytuneluje další stranu a naštvete se na něj, změníte jeho vzhled třeba na Vénu nebo libovolného pseudoleadera, který vás určitě taky nezklame.

„Instalace nové Clippy bude zcela zdarma. Je jen na dementovi, jak si svoji sponku nastaví k asistenci. Jen chceme vyspělejší část populace upozornit, že aktuální verze je skutečně spíše pro prvoky,“ uzavírá Troy Ian. Podle jeho týmu bude trvat ještě několik dalších let, než bude Clippy připravena vyrovnat se s požadavky a komunikací uživatelů, kteří v hlavě nosí mozek větší než základní deska lunochodu.

Připomínáme, že pro plnohodnotnou instalaci Clippy je třeba odinstalovat antivirus a vypnout Firewall.

 


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi