Soukupův nový “sitcom”

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Původně jsem měl v plánu zapálit svíčku, strčit žalud do chilli omáčky, pustit německé retro porno s příběhem a promasturbovat se ke spánku tak, jak to mám rád. Pak mi ale, teď už bývalý kamarád, poslal odkaz na záznam této přinejmenším zrůdnosti srovnatelné s Holocaustem. Jako člen redakce Paralelních listů, které živí mě a mou přítelkyni s apetitem dítěte Haliny Pawlowské a Xavera Veselého, jsem nemohl odmítnout. Říká se tomu vynucená pracovní morálka. Takže jsem usedl na plesnivou pohovku, nadšeně zaplesal nad nálezem brambůrku s příchutí, která se nevyrábí od roku dvadva a zapl youtube.


Už v první minutě jsem musel sednout prdelí na kůl, abych myšlenku “Bože, ten narcistický bohuželnepotrat to myslí vážně” změnil na myšlenku “Au, to bolí”…..marně. Celý, vyfetujme polévkovou lžíci heráku a říkejme tomu děj, se odehrává ve dvou místnostech – soudní síň soudkyně Barbary a maskérna komparzistů pořadu Nebezpečné vztahy, což je mimochodem pořad, u kterého moji prarodiče sedí s pusou dokořán a slovy “Babko, to snad není možné”. V hlavní roli tohoto sitcomu není nikdo jiný, než ředitel sluneční soustavy, kandidát na ředitele mléčné dráhy a potenciální ředitel všech paralelních vesmírů, Jaromír Soukup.

Co se týče vedlejších postav, figurují zde jen dvě herečky, kterým bych udělil Oscara, protože zažily mnohem víc utrpení než Dicaprio ve filmu Revenant. Co se týče průběhu samotného děje, očekával jsem alespoň špetku důvtipu, trefné nadsázky nebo stopového množství satiry. Bohužel jde pouze o monolog egomaniaka, který je výsledkem nadměrného čtení motivačních citátů a následného sebeukájení v zrcadlovém labyrintu.
Pokud chcete vidět parodii na sitcom, který je vtipný jak dýmějový mor, můžu vřele doporučit.
Pokud jste neslyšící a říkáte si “Do prdele, konečně někdo, kdo ovládá znakovou řeč”, nenechte se zmást. Uvidíte jen měření kaprů od oka a prezentaci různorodých velikostí jednohubek.

 


Post Author: Švýcarák

Švýcarák, vlastním jménem Ctibor Příbor, je zakomplexovaný muž s malým egem, kontem, pérem a kouty, v nichž by mohla klečet Halina Pawlowská. Jelikož není zrovna lev salónů, žije v 1+kk s manželkou jménem Donuta Nutello. Donuta není drobná dívenka, kterou opřete v koupelně na umývadle, aniž byste se propadli stropem o tři patra níž a vytvořili siluetu hrocha na asfaltu podzemního parkoviště. A tak Ctibor utíká z reality prostřednictvím kritiky všeho a všech.