Karlova Univerzita změní název na Univerzitu Velkého Mao Ce-Tunga

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima přišel s návrhem změny názvu školy. Od nového roku by se měla jmenovat Univerzita Velkého Mao Ce-Tunga. Profesor Zima spolu s profesorem Gerlochem předložený návrh odůvodnili tím, že jméno Mao Ce-Tunga lépe vystihuje hodnoty které chce škola svým studentům vštěpovat, a po kterých je dnes společenská poptávka. Jméno dávného monarchy dnes nikoho neláká, a škola chce přilákat studenty na nově vznikající obory lékařské fakulty zaměřené na vivisekce a sklízení orgánů. Návrh již schválil akademický senát spolu s návrhem přejmenování Knihovny Jana Palacha na Knihovnu pracujícího lidu.

Od nového roku čekají Univerzitu Karlovu velké změny. Škola po téměř 670 letech své existence změní svůj název na Univerzitu Velkého Mao Ce-Tunga. Za návrhem změny názvu stojí bývalý člen KSČ, velký obdivovatel Si Ťin-pchinga a současný rektor Tomáš Zima. Velké změny očekává také samotný akademický život. Studenti budou od nového roku povinni nosit u sebe citáty předsedy Maa známé taky jako Rudá knížka. Rudá knížka také s okamžitou platností nahradí většinu skript a stane se hlavním výukovým nástrojem. Zachovány budou nadále také texty Julia Fučíka, učebnice anatomie a Marxův Kapitál. Nejmarkantnější změny zaznamenají hlavně fakulta ekonomie, kde budou vyučovány přednosti kolektivizace, nová hedvábná stezka a výhody půjček u Home Creditu. Všechny tři lékařské fakulty zase zaměří kurikulum primárně na separaci nepotřebných orgánů z těla “dárce”. Zároveň dojde k zrušení projektu Sinopsis, který bude nahrazen klubem přátel Čínské lidové republiky.

V rámci změn univerzita příjme nový znak

 

Celou situaci již s povděkem komentoval Čínský velvyslanec, který univerzitě nabídl dodání potřebného množství výtisků Rudé knížky. Také ale bohatý sponzoring zahrnující hlavně bambusové výhonky do univerzitní menzy a výplatu plastových víček v ceně několika milionů Juanů, určených k podpoře Čínského dialogu. Čínský ambasador vyjádřil naději k uklidnění diplomatických vztahů které tak hrubě pošlapal primátor Hřib. Velvyslanec pan Zhang Jianmin již také zaúkoloval Luftjardu Tvrdíka aby na celou situaci dohlédl a ten se tak stal odborným poradcem rektora Zimy. Hlavními přednostmi změn na univerzitě je zvýšení zájmu pracujícího lidu, který bude mít konečně zájem o univerzitní hodnoty. Nová univerzitní orientace tak odpovídá na moderní trendy ve vývoji myšlení české populace. Redakce Paralelních listů sleduje napjatě situaci okolo Univerzity Mao Ce-Tunga a vyjadřuje jí podporu. Také nesnášíme svobodu a milujeme Čínské peníze. Smrt Dalajlámovi! Ať žije Komunistická strana Číny!

Post Author: Hermor

Neustále opilá a zdrogovaná kreatura, která zapomněla, na jaké planetě a v kterém století se nachází. Obvykle jej můžete potkat na hlavním nádraží v Praze, jak po vás chce drobák. Vyznavačem názoru, že nejlepším lubrikantem jsou dětské slzy.