Na Pražském hradě bylo spatřeno strašidlo. Vyfotili ho japonští turisté!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 8 minut.

Po dlouhých letech se zřejmě splnilo tajné přání všech historiků a kastelánů. Nejslavnější hrad České republiky má konečně své vlastní, nefalšované strašidlo. Minulý týden jej během své dovolené vyfotili turisté z Japonska.

Důkazy jsou nevyvratitelné. Pražský hrad má konečně své strašidlo! Autorka snímku Naoko Mrka

„O Japoncích je obecně známo, že fotí úplně všechno. Jsou tím doslova posedlí,“ dementoval senzační zprávu mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. „Když se pak vrátí domů, vezmou všech 23 450 fotek, které během dvou dnů pořídili, a udělají z nich film. Není divu, že se při takové technologii občas dostane do snímku i šotek, který by mohl vzdáleně připomínat strašidlo.“  To ovšem dementovala přímo japonská turistka Naoko Mrka. „Cestuji po celém světě a pracuji pro National Georgaphic. Přestože existuje určité procento fotografií s nějakou vadou, je rozdíl mezi tím, co se objeví na fotografii po vyvolání a tím, co prostě jednoduše vidím a fotím.“ To potvrzuje koneckonců i přítelkyně Naoko Nemana Chinschi, která se taktéž účastnila výpravy do střední Evropy a pražské strašidlo viděla na vlastní oči. „Bylo… strašidelné. Bílé. Ve tváři byl vidět hluboký zármutek. A bylo cítit… nevím, jak to přesně popsat,“ sdělila přímo naší redakci Nemana Chinschi.

Miloš Zeman ještě před nedávnem sršel vitalitou – viz. foto

Přestože se Pražský hrad staví k objevu poněkud skepticky, fotografie už stačily udělat pozdvižení i v mezinárodních kruzích. Snímky Naoko totiž počátkem týdne vyšly právě v renomovaném mediu National Geographic. Zde si jich mimo jiné všimnul i významný historik, badatel a archeolog Tom Braider. „Před nějakým časem jsem se účastnil vykopávek v Českém Krumlově. Právě zde mě zaujala ona pověst o Bílé paní, která bývá v noci vidět v chodbách zámku a straší lidi. Samozřejmě nechci dělat ukvapené závěry, ale je dost možné, že v Praze byl objeven Bílý panák! Jeho existence se předpokládala, ale dodnes k němu neexistovaly žádné důkazy.“

Této teorii by nasvědčovala i četná svědectví služebnictva Pražského hradu, podle kterých se na Hradě i za jediný večer spolyká dvacet i třicet bílých panáků. Z příruček lovců duchů tedy vyplývá, že se strašidlo živí na nebohých panácích a stává se díky nim silnějším. V kapitole o identifikacích strašidla dokonce stojí zmínka o tom, že vzduch v místnosti může mít zvláštní odér. V tomto případě se jedná pravděpodobně o ozón, který vzniká jako vedlejší produkt ektoplazmy.

Necromancer Pavel Kočiš se vloudil do přízně prezidenta pod příslibem levných nakládaných okurek

Podle indiánské legendy se nám ale ještě podařilo zjistit, že fotografie kradou duše. Vydali jsme se proto za největším fanouškem Miloše Zemana, panem Pavlem Kočišem, který je všeobecně známý svojí gerontofilií ke starému pánovi. Pavel se do análů zapsal v životě jen jednou věcí, a to, že schraňuje až zbytečně veliké množství fotografií starého jezevce. Dává jim naivní váhu jen proto, aby se mohl pokládat za největšího fanouška Milože Zemana. Podle Toma Braidera se však za podivnou poruchou může ukrývat i zapovězená magie. „Je docela možné, že fotografie slouží jako viteály Miloše Zemana,“ vysvětlil naší redakci Braider. „Jak jistě víte, každý viteál do sebe pojme část duše svého majitele. Při těch desítkách tisíců fotek, které si pan Kočiš pořídil, je Miloš Zeman prakticky nesmrtelný. Naneštěstí pro Miloše Zemana, každý nový viteál z něj vyrve kus jeho duše. Není divu, že vypadá jako zombie… nebo vypadal. Podle všeho počet fotografií v pokojíčku pana Kočiše dosáhnul hraničního množství, kdy se mohl Miloš Zeman rozplynout, ale nemůže, protože jeho entita se nápadně podobá existenci strašidla.“

Prý plánovaná a oficiální návštěva Osnice u Kočišů byla doprovázena několika znepokojivými snímky

Že Pavel Kočiš v poslední době vytvořil nezdravé množství fotek Miloše Zemana, potvrzuje i nedávná podivná návštěva prezidenta u Kočišů doma. Ta byla prezentována veřejnosti sice jako přátelská a neformální, přesto není úplně obvyklé, aby byl Miloš z Pražského hradu ke Kočišům transportován v kufru prezidentské limuzíny a aby víkend strávil zamčený v kleci.

Během víkendu mohl Pavel Kočiš udělat podle odhadů tři až pět tisíc nových viteálů starého jezevce

„S panem prezidentem jsme blízcí přátelé a pan Ovčáček mi to povolil!“ hájil se na náš dotaz Pavel Kočiš, kterého jsme navštívili přímo v Osnici, kde ve svém pokojíčku užívá mamahotelu a improvizovaného chrámu zasvěcenému duši Miloše Zemana. „Fotky pana prezidenta odstraním, až zemře. Už jsem to několikrát říkal a nebaví mě, jak se musím pořád opakovat.“ Podle profesora Braidera se tak ovšem dostáváme do začarovaného kruhu. Miloš Zeman je totiž nesmrtelný právě díky černé magii v pořízených viteálech. Ačkoliv jeho tělo bylo v tisících snímcích roztrháno, jeho duše tu je stále. Uvězněna mezi dvěma světy.

Přestože Pavel Kočiš nemoudře odmítá svoji sbírku ohavných fotek zrušit, podle posledních zpráv vzali spravedlnost do rukou ostatní vesničané, kteří se sešli s cepy a vidlemi před domem Kočišů a dožadují se Pavlovy defenestrace.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi