Míří Tomáš Rosický do další fotbalové, nebo marketingové sezóny?

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Tomáš Rosický si po dobu své kariéry vybudoval reputaci nejen dobrého fotbalisty, ale taktéž jakési porcelánové panenky, které se něco zlomí, odře nebo natrhne pokaždé, když se dotkne fotbalového míče (Případně čehokoliv jiného. Zlé jazyky tvrdí, že hrubý pád na zem by Rosického roztříštil na miliardu kousků. Zatím takový pád naštěstí nenastal).

Tomáš Rosický nicméně pomalu poznává svého nejsilnějšího protivníka. Tím není nikdo jiný, než samotný čas. S přihlédnutím k frekvenci zranění tak Rosický plní na lavičce stále častěji roli mávajícího maskota, než použitelného hráče. Co tedy s tím? A má Rosický zaječí úmysly s výhledem na zasloužený důchod?

Sám Rosický se zatím nevyjádřil, zda plánuje příští sezónu trávit na trávníku, nebo na lavičce. Sportovní odborníci se nicméně shodují, že když už sedí na lavičce, byl by mnohem užitečnější jako kouč, a ne jako dobře placené obecenstvo. S určitým vylepšením ve výstroji Rosického přišel klub Arsenal. To se ale setkalo s nepochopením – zejména co se hráčů nepřátelských mužstev týče. Rosický totiž při sprintu za míčem hráče často hákoval. Speciální výstroj tedy musela pryč, ačkoliv bylo prokázáno, že Rosický vydrží na trávníku během zápasu až o 22 % déle, než bez francouzských holí.

Rosický je tedy pod nátlakem znovu na trávníku bez holí. Je však veřejným tajemstvím, že s Rosickým se jako s výraznou posilou nepočítá. V poslední době se prý podle lékařů Rosický potýká i se samovolným výronem, což jeho pohyb na trávníku značně komplikuje. Sám Rosický se pokoušel rozhodnutí o zrušení francouzských holí vetovat. Neúspěšně. Nepomohla ani argumentace, že speciální výstroj měl na konci své sportovní éry i Petr Čech. Rosický se nakonec stáhl zpět do České republiky, kde hraje druhé housle v klubu AC Sparta Praha.

Jaká je tedy budoucnost pohasínající sportovní hvězdy? Na názor a osobní zkušenosti jsme se zeptali Dominika Haška, který před nedávnem podobnou zkušeností prošel. Poté investoval veškeré úspory do svého energetického drinku Smarty a na benzínových pumpách prodává po padesáti korunách autogramy.

Pane Hašek, jak Vy osobně vnímáte odchod do sportovního důchodu? Nakolik se změnil způsob Vašeho života?

I když jsem v důchodu, díky mému energetickému drinku Smarty nepociťuji vůbec pokles energie…

Takže se sportu věnujete i nadále, nebo jste se stal spíše pasivním sportovním fanouškem?

Plechovka energetického drinku Smarty je naštěstí dostatečně skladná, abych si jich na stadion mohl vzít hned několik a…

Domníváte se, že Tomáš Rosický najde v případě odchodu do sportovního důchodu uplatnění?

#Onbaví! Už jste ochutnali novou příchuť mého…

Děkujeme Vám za rozhovor!

Osudy sportovní legendy, Tomáše Rosického, jsou tedy poměrně nejasné. Spekuluje se nicméně o tom, že Rosický na trávníku už dlouho není jen proto, aby se věnoval fotbalu, ale hlavně proto, že pobírá za každé zranění značné částky od nejmenované těstovinové společnosti. Prokázat takový těstovinový kartel by bylo však velmi obtížné. Faktem ovšem zůstává, že po každém novém zranění prudce stoupá prodejnost Rosických kolínek.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi