Česká vláda bojuje proti nežádoucím rodinným výdajům

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Zatímco v okolních státech roste minimální měsíční mzda naprosto pravidelně, v České republice roste jen velmi pomalu, což se týká i průměrné měsíční mzdy. Devět z deseti finančních poradců se shoduje na tom, že stát nemá peníze. Proto přišla ministerstva obchodu a financí s alternativou. Platy sice výrazněji neporostou, ale za zbytečnosti se jednoduše utrácet taky nebude. Česká republika se totiž rozhodla vymýtit shopaholismus.

„Vypustit manželku bez dozoru do obchoďáku je to nejhorší, co jsem mohl udělat,“ komentuje prázdné bankovní konto další z mnoha mužů, kteří nedokázali ohlídat svoji kreditní kartu a na víkend jim manželka (jen na skok) odjela nakoupit základní potraviny do supermarketu.

Stejně to vidí i česká vláda, která se odhodlala k smělému kroku redukce shopaholismu u českých žen. Ministerstvo obchodu si je sice vědomo, že vymýcení tohoto neduhu se neblaze podepíše na obchodních výsledcích, je nicméně jasné, že když peníze průměrný občan nebude utrácet pozvolna, příští měsíc už nebude mít utrácet z čeho. „Z cigaret jsme na daních ročně vybrali přes sedm miliard,“ komentuje ekonom Ladislav Lakomý. „Komu byste ale cigaretu za deset let prodali, kdyby byli všichni mrtví po rakovině plic?“


Video názorně ukazuje, kde je hlavní kámen úrazu ekonomických problémů českých rodin.
Studie, kterou si nechalo ministerstvo obchodu vypracovat navíc dokazuje, že činitelem zla je v tomto případě jednoznačně žena. „Měli jsme k pozorování poměrně velký vzorek obyvatelstva. Jako ekonomicky nejsilnější se nakonec ukázala homosexuální partnerství, ze kterých byla žena zcela vyloučena. Naopak lesbické páry skončily v žebříčku na naprosto katastrofálních pozicích. Jednak byly již v polovině měsíce bez peněz, a pak móda, kterou na sobě dámy nosily, byla esteticky vybraná jako odpadkový koš. Některé chodí téměř nahé!“ doplňuje ekonom Lakomý, kterého nejedna lesba nazvala za tato slova “vyumělkovaným buzerantem”. Lakomý si z toho podle svých slov už pár let od registrace partnerství nic nedělá.

Model úpravy obchodních center v tomto případě počítá s rozsáhlou modernizací především nákupních vozíků, které budou mít díky zabudované navigaci přesně nastavenou trasu, kam se s vozíkem můžete dostat. K nastavení trasy přitom bude potřeba finančně způsobilá osoba, která bude muset checkpointy zadat. V tomto případě dojde k naskenování občanského průkazu, kde systém vyhodnotí, zda se trasu pokouší zadat muž nebo žena. V některých nejasných případech pomůže vzorek moči.

Pokusí-li se finančně nezpůsobilá osoba opustit vyznačenou trasu, dojde okamžitě k zablokování řízení. Ministerstvo obchodu se zároveň neobává, že by finančně nezpůsobilá osoba nechala stát vozík ve vedlejší uličce a pro neschválené zboží si došla. „Nikdo to tak nedělá. Každý s tím vozíkem vždycky jede i pro sebemenší kravinu do úzké slepé uličky. Skoro jako by byl ten košík na řetězu. Rozhodně si nemyslíme, že by se mělo cokoliv měnit,“ uzavírá plánované změny Lakomý.

Zda tento ambiciózní projekt vyjde, ukáže až čas. Faktem nicméně zůstává, že pokud se podaří cíleně omezit čas ženy strávený v obchodech, logicky to povede nejen k úspoře peněz, ale i k efektu, že se ženy začnou starat o své děti a finančně způsobilí partneři dostanou zase někdy teplou večeři.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi