Apple nabídne ve starších modelech zařízení s iOS vodotěsnost!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Americký gigant s logem nakousnutého jablka je znám nejen poněkud přemrštěnou cenou za své produkty, ale také precizností zpracování a podporou pro majitele přístrojů i dlouho po skončení záruční lhůty. Softwarové aktualizace tak oproti konkurenčním výrobcům přicházejí se skálopevnou pravidelností, a i do starších typů zařízení tak přináší stále nové a nové funkce.

Nejinak tomu bude i v připravované verzi operačního systému iOS 11, který Apple oficiálně uvolní na podzim tohoto roku a i když je software primárně určen pro nový iPhone 8, který spatří světlo světa společně s novým iOS, tento operační systém budete moci instalovat i do starších modelů.

„Podařilo se nám softwarově setřít rozdíl mezi naším high-endem a přístroji, které se prodávaly před 5 lety,“ komentuje připravovaný software update mluvčí Apple pro Českou republiku Dos Calva, podle kterého bude možné iOS 11 instalovat i do iPhonů 5 a iPadů 2. Update by měl mimo jiného přinést tolik očekávanou voděodolnost.

 

Potápěč s vývojářskou verzí iOS 11 testuje voděodolnost na iPhonech 7

Zatímco do iPhone 8 bude nový iOS přinášet například rozpoznávání obličeje, vodotěsnost přístroje je zde řešena konstrukčně, neboť oproti předchozím modelům v přístroji není konektor pro sluchátka a s největší pravděpodobností zde nebude ani hlavní tlačítko homebutton, které u starších modelů způsobovalo vůbec nejčastější reklamace s jablečnými produkty. „Prostě jsme od toho ustoupili. Homebutton je koncept, který sice funguje, ale využíváme ho již téměř deset let a je potřeba provést určitou invenci a nepřešlapovat na místě. Stejně tak jsme ale chtěli posunout laťku i u starších přístrojů. Proto do těchto přístrojů softwarově dodáme voděodolnost až do hloubky deseti metrů. To je však samozřejmě jen jedno z mnoha vylepšení, které naši klienti dostanou do telefonů. Ať již do starších, nebo i do těch úplně nových.“

Milovaný iPad budete již moci vzít doslova kamkoliv

Zatímco s plnou lokalizací Siri se ani tentokrát nepočítá, poměrně živě se spekuluje o tom, že by iOS 11 mohl obsahovat novou technologii, která softwarově vymění články v bateriích (Pozn. redakce: která nelze vyjmout jinak, než servisním zásahem), a prodlouží tak délku užívání přístroje na jedno nabití až na 36 hodin. Spekuluje se taktéž o aplikaci pro ženy, neboť ve zdrojovém kódu byl objeven příkaz, podle kterého by bylo možné udělat z napájecího portu paralyzér. Naše krásnější polovičky by se tak v noci cestou parkem nemuseli bát o svoji počestnost.

Apple představí finální verzi iOS 11 společně s iPhonem 8 na Keynote, která je plánována již na 12. září tohoto roku.


Upozornění pro mentálně méně vyspělé jedince: Softwarem není možné nahradit hardwarovou vlastnost zařízení. Pokud po updatu přístroje utopíte svůj milivaný iPhone v kýblu s vodou, patrně nemáte dostatečnou kapacitu k tomu, abyste takto drahý přístroj vlastnili.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi