Prahou zmítají masové demonstrace vegetariánů!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Nebývalou vlnu nepokojů vyvolala v Praze mezi vegany a vegetariány laboratorní zpráva o složení masných výrobků ze závodů Andreje Babiše. Ukázalo se totiž, že obsahují stopové množství masa. Výrobky společnosti Krahulčí byly přitom donedávna oblíbenou pochoutkou vyznavačů rostlinné kuchyně.

Nepokoje nakonec vyústily v masové protesty. Demonstranti se přitom dožadují okamžité navrácení obvyklé receptury a množství mouky do složení Babišových výrobků.

Sám Andrej Babiš odmítá navrácení receptury, neboť by přišel o eurodotace. (Poznámka redakce: Uzeniny dle směrnice EU musí obsahovat alespoň 5 % masa. V opačném případě je produkt pokládán za pečivo, a na to se eurodotace nevztahují.) Babiš sám se podle svých slov především musí chovat jako podnikatel a zajímat se o svůj zisk. V praxi to doslova znamená „vést firmu jako stát“.

Vegani a vegetariáni mají jasno. Více masa v uzeninách? Méně kšeftů pro Babiše!

Odmítání ústupku na obou znesvářených stranách nakonec vedlo k útoku veganů na stánek Vodňanských kuřat, kde protestující zahájili protestní žravovku (poznámka redakce: opak hladovky). Po zplundrování stánku rychlého občerstvení se dav přesunul před pražskou budovu Agrofertu, kde rozvášněný dav házel do oken tofu kostky a demonstrativně podřízl hlávku salátu.

Dav se podařilo rozehnat až dělem s řepkovým olejem a ekodýmovnicí z marihuany, která demonstranty uvedla do jakéhosi stavu transu. Během zásahu byl zajat jeden z demonstrantů, který se pokusil ubodat Andreje Babiše mrkví.

Krvelačného ekoteroristu se podařilo zavčas zneškodnit

Obě znesvářené strany nakonec našly společnou řeč při kompromisu, kdy Babišovy uzeniny budou sice i nadále obsahovat více než 5 % masa, ale bude do nich navíc přimícháván i řepkový olej a výhonky marihuany, které budou tišit vztek způsobený konzumací masa.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi