Dlouhodobá předpověď: Českou republiku čeká výrazné oteplení!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Dozvuky letošní zimy jsou obzvláště studené. Každým dnem jsou překonávány teplotní rekordy, které atakují hodnoty hluboko pod bodem mrazu. Jen za dnešní noc tak padly rekordy na 12 ze 148 stanic za posledních 30 let. Meteorologové se však shodují: Českou republiku čeká výrazné oteplení!

Z láhve vylezla i naše redakční meteožába Barbora, což je nezvratným důkazem blížícího se jara!

Aktuální studené počasí výrazně komplikuje obrat zejména kempům a koupalištím, které hlásí prakticky nulovou obsazenost, přestože kvalita vody je velmi vysoká a v podstatě bez sinic. Z dlouhodobého pozorování majitelů kempů je však slyšet shodné nářky obviňující především americkou politiku a manipulaci s počasím díky utajovanému programu HAARP. Naopak studené počasí nahrává do karet provozovatelům sjezdovek a zimních areálů, z čehož je zřejmé, že jsou tito podnikatelé napojeni právě na americké tmáře.

„Musím zemi pevně uchopit, mám-li s ní zatřást!“ Nicola Tesla
Technologií se po smrti Tesly chopily Spojené státy a třesou zemí samy.

To se však má již velmi brzy změnit. Podle dlouhodobé předpovědi, kterou dnes vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), by totiž již během následujících deseti dnů měla zima pozvolně ztrácet na intenzitě.

Již v polovině příštího měsíce se mohou dostat teploty pravidelně nad bod mrazu. Sněhové srážky se během několika následujících týdnů změní na dešťové. Mohou dokonce zcela ustat.

Průměrné denní teploty se mohou pohybovat mezi 0 a 35°C. Nebe bude bez mráčku, s možností lokálního zatažena. Vítr se bude pohybovat v rozmezí 1–75 km/h. Ten může být i nárazový. Dle dlouhodobé předpovědi by měly být nadcházející týdny a měsíce poměrně suché. Jen výjimečně se mohou objevit přívalové deště, povodně, orkány, tornáda, písečné bouře a padající síra. Tlak by se měl pohybovat mezi 300 a 1.000 hektopascaly, zátěž organismu na stupni číslo 2 – střední zátěž. Pozor by si měli dát zejména jedinci se zvýšeným krevním tlakem, anginou pectoris, astmatici, starší občané.

Vzhledem k ne zcela jednoznačné předpovědi doporučujeme nenechávat nic náhodě, a vybavit se pro jistotu pro teplé i studené počasí zároveň. Vhodný doplněk oblečení je i moderní ledvinka, do které můžete schovat pláštěnku a osvěžující lahváč.

Je pravděpodobné, že po třech měsících tohoto pozvolně měnícího se období můžeme očekávat teploty, které se budou držet vysoko nad nulou po celý den. V odborných termínech můžeme tento jev nazývat jako léto.

 

Jediný skutečně vlastenecký eshop!

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi