Novinky ruší cenzuru komentářů a přidávají nové funkce pro diskutující!


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Správným krokem se vydali vývojáři Novinek, když při demografickém rozboru zjistili, že články na Novinkách čtou jen kreténi. Při zpětném vyhodnocení se pak ukázalo, že ovládání webu je pro běžného uživatele nejen složité, ale dokonce jej svazuje v jeho potřebách, neboť server uživatele ve volnočasovém výkonu nedemokraticky omezoval.

Známy jsou například nehumánní postupy adminů Novinek, kteří komentáře obsahující vulgarismy, výhrůžky a agresivní projevy bez varování mazali. Když jste pak adminům demokraticky vynadali do havlofašistických soroprasat, mohli jste se dokonce setkat se zablokováním účtu.

Novinky se chtějí vyhnout hromadícím se žalobám za smazané komentáře a bany.

Každý článek měl navíc omezen počet komentářů pouze na dva, čímž opět omezoval diskutující ve svobodném projevu. Pokud se totiž občan, většinou Slušnočech, pokusil napsat veškeré související informace do jednoho komentáře, setkal se s omezením 1.000 znaků.

S tím je teď ovšem konec, neboť na server bude nahrána nová verze buildu, která z Novinek udělá v podstatě něco jako sociální síť s denním přídělem článků, které nikdo nečte, protože nejdůležitější je titulek a diskuse pod článkem. V rámci úspor tedy bude vyhozena samotná redakce, protože nadpisy zvládne vkládat společně s lorem ipsum namísto textu kdokoliv.

Nová verze nabídne hned několik zásadních vylepšení. V první řadě samotná registrace do diskuse zabere podstatně méně času. Nově bude potřeba vložit pouze adresu, na kterou bude pro ověření odeslán klasicky dopis, tak jak to známe nyní. Druhá část bude snadná kognitivní úloha, která bude mít za úkol ověřit způsobilost diskutujícího, aby takzvaně “zapadl do kolektivu”.

Snadný test má rozeznat, zda je registrující se osoba kompetentní k tomu, stát se diskutujícím na Novinkách

„Většina uživatelů Novinek píše svá obvyklá témata komentářů pod jakýkoliv článek. Narodí se štěňátka? Kalousek by měl chcípnout. Byla vynalezena nějaké revoluční technologie? Migranti na hranicích by se měli střílet… a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho,“ vysvětluje šéf designerského týmu Arnošt Čech. „Cílem není nějakým způsobem usilovat o zkvalitnění diskutujících, ale naopak zamezit zbloudilým ovcím s IQ nad 90 bodů, aby úspěšně dokončily registraci a s funkčním mozkem provokovaly ostatní uživatele. To nejhorší, co můžete udělat v diskusi u nás na Novinkách, je nazvat věci pravými jmény.“

Panel nástrojů ve formuláři získá nové oblíbené funkce!

Změn se nicméně dočká i samotný formulář pro vkládání komentářů. Zde totiž zmizí tolik nepopulární omezení na dva komenty pod článkem. Naopak přibudou zcela nové funkce. Komentáře bude možné vkládat ve vlastenecky oblíbeném fontu Comic Sans. Velikost textu si diskutující bude moct zvolit až na 72. Předpokládá se, že by díky tomuto kroku mohlo ubýt komentářů psaných CapsLockem. Na stránku druhou samozřejmě nikdo uživatelům nezakazuje, aby komenty psali i nadále pouze velkými písmeny. A pokud by přece měl uživatel pocit, že jeho komentář může být snadno přehlédnut, vždy tu zůstane možnost podtržení textu, tučného zvýraznění, přebarvení textu na červenou nebo i oblíbený blikající efekt.

„Věříme, že se z Novinek konečně stane server pro lidi, kteří sdílejí společný názor a pohled na věc,“ uzavírá Čech.

 

Jediný skutečně vlastenecký eshop!

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi