Američané sestrojili stroj času. Měli jsme ho první, tvrdí Slovensko!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Další historický milník se povedl americkým vědcům z Oblasti 15 v americké Iowě. Dnes uvedli do chodu první stroj času na Zemi a zapsali se tak do dějin. Odpoledne však přišlo šokující tvrzení ze Slovenska. Tamní vláda tvrdí, že Slováci mají k dispozici stroj času k běžnému užití již sto let. 

Ve vědecké výzkumné laboratoři zvané Oblast 15 v americkém státě Iowa je od rána co slavit. Tamním vědcům se povedlo konečně zprovoznit stroj času, první svého druhu. Prvním cestovatelem tak byla bedna luxusního vína, kterou vědci poslali o 150 let zpět a téměř okamžitě ji opět vykopali za severní zdí komplexu. Zpráva o tomto fascinujícím průlomu obletěla svět. Mělo se jednat o objev tohoto tisíciletí, ale počáteční euforii vystřídalo poněkud rychle trpké zklamání. Několik hodin po oznámení této noviny vydala slovenská vláda prohlášení, ve kterém tvrdí, že Slovensko mělo stroj času jako první, a to již před sto lety. Celý svět nyní upírá svůj zrak na tuto malou zemičku ve středu Evropy, která se svou technologickou vyspělostí řadí mezi rozvojové země.

Někteří experti jsou k slovenskému prohlášení, vzhledem k tomu, o jakou zemi se jedná, skeptičtí.

Svět reaguje na tuto zprávu poněkud rozpačitě. Zatímco fanoušci seriálu Návrat do budoucnosti považují slovenské prohlášení za pouhopouhý blábol, fanoušci Hvězdné brány zase spekulují o mimozemské technologii v rukou slovenské vlády. Právě možnost, že Slovensko vlastní mimozemskou technologii, znepokojila některé světové mocnosti, konkrétně USA. Prezident Trump svolal mimořádné zasedání bezpečnostního výboru, na kterém projednávali vzniklou situaci. Není vyloučena vojenská intervence. Sám Trump stihl během dvouhodinového jednání napsat sérii výhružných tweetů na adresu Slovenska a dva tweety namířené proti novinářům z CNN.

Doník se na twitteru opět rozvášnil. Škoda, že si popletl Slovensko se Slovinskem.

Naše redakce se vydala slovenský stroj prozkoumat a definitivně potvrdit jeho existenci. Oproti americkému stroji dokáže ten slovenský posílat v časové ose do budoucnosti i minulosti, kdežto americký stroj má pouze zpátečku a je tedy možnost cestovat pouze zpět v čase. Navíc neexistuje způsob, jak se cestovatel může vrátit zpět do přítomnosti, a tak se z pěti amerických dobrovolníků dochovaly pouze kostry. Slovenský stroj má ovšem velkou nevýhodu, která pramení z toho, že se jedná o sto let starý prototyp. Dokáže pracovat pouze s fixním časovým intervalem, který je momentálně asi padesát let. Dobrou zprávou ovšem je, že se daný interval neustále zvětšuje a je tedy možné, že se brzy budeme schopni posouvat i o stovky let. Veškeré indicie tomu tedy alespoň nasvědčují.

Tato fotka by klidně mohla být z Indie, ale není. Je ze Slovenska.

Ihned po překročení slovenské hranice jsme ucítili divný pocit v žaludku. Snad to bylo z “kávy” 3v1 (cukr říznutý drceným sklem, kůra ze stromu, bělidlo), cenou se tento skvost blížil novostavbě v centru Prahy. Do Bratislavy jsme navíc dojeli s přibližně tříhodinovým zpožděním z důvodu požáru lokomotivy. Až teprve v hlavním městě Slovenska jsme zjistili, že se nacházíme přibližně 50 let v minulosti. Je tedy více než evidentní, že stroj funguje a je natolik sofistikovaný, že vás přenese automaticky při překročení hranice. Po návratu do Česka jsme se vrátili zpět do roku 2018 a bouřlivá šedesátá léta jsme nechali za sebou. Lze tedy bezpečně říci, že slovenský stroj času funguje 100 let od vzniku Československa, kdy první Slováci přicestovali do Čech a posunuli se tak o několik desetiletí dopředu.

 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.