STALO SE: Průměrný počet prstů u českého muže meziročně opět nepatrně klesl!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 2 minuty

Statistika je pozorována v České republice již zhruba 10 let, kdy dochází periodicky k nepatrnému snižování počtů prstů na rukou mužské populace. Ke změně dochází zpravidla na přelomu prosince a ledna za blíže nespecifikovaných okolností. K poslednímu měření došlo dnes.

Situaci nám potvrdil i primář ambulance nejmenované pražské nemocnice, který se během uplynulé noci setkal s několika případy ztráty článků, případně celých prstů. „Věda zde stojí před další hádankou. V jednom případě dokonce přišel policista s prstem, který našel o Silvestru na Václavském náměstí, a nikdo se k němu nehlásil.“

Má se za to, že ke spontánnímu odpadávání dochází zejména v noci, díky poklesům teplot pod bod mrazu. Muži obvykle vyjdou nalehko, neboť denní teploty se podobají spíše jarním měsícům, jakmile ale zajde slunce, ryska teploměru začne velmi rychle atakovat nulovou hodnotu. Muži jednoduše nechtějí být “nabalené slečinky”. Přitom by patrně stačilo mít nasazené rukavice, aby se nelichotivá statistika zvrátila.

Podle odhadů klesl meziročně průměrný počet prstů na rukou u mužů z 9,999987 na 9,999223. Co přesně je příčinou a jak dochází ke ztrátě prstů, se vědcům prozatím nepodařilo objasnit. S jistotou však můžeme tvrdit, že pravda je tam někde venku.

 

 

Jediný skutečně vlastenecký eshop!

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi