Ruská studie: Pouze extrémně inteligentní lidé kliknou na tento odkaz

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Přesně toto dokazuje několikaletý výzkum ruského neurochirurga Alexeje Chrchla, který sledoval chování deseti tisíc uživatelů sociálních sítí a jejich reakce na výzvu “Pokud jsi chytřejší než 97 % populace a vypočítáš tuhle banální rovnici, sdílej”.

Alexej Chrchel prezentuje výsledky své studie o separování nadprůměrně inteligentních jedinců od ostatních debilů

Tři roky se Alexej zabýval otázkou, proč se pod podobnými příspěvky na Facebooku, VK a Twitteru kumulují extrémně inteligentní jedinci. Výsledky bádání nemohly nechat nikoho na pochybách a celá Chrchlova práce vyšla tento měsíc i v prestižním ruském lékařském časopise Amputace a vidle. Studie totiž prokázala, že všichni, kteří na podobné příspěvky reagují, mají více než 130 IQ. Kromě toho, že jsou mimořádně inteligentní, mají také neomylný pohled na svět kolem sebe, skvělou intuici, milují zvířátka, laskavý humor, mají slanou moč a stravu přijímají trávicím systémem.

„Stručně a jasně řečeno,“ vysvětluje Alexej Chrchel, „Mense by trvalo několik let, než by našla tolik nadprůměrně inteligentních jedinců. A oproti uživatelům sociálních sítí, kteří dokázali na prstech jedné ruky spočítat pekelně těžkou rovnici, by i Mensa vypadala jako mateřská škola.“

Klasický příklad příspěvků, pod kterým se na sociálních sítích kumulují géniové

Je zároveň skvělé, že můžeme některým našim čtenářům pogratulovat k Nobelově ceně. Nelenili, a jako extrémně inteligentní jedinci otevřeli tento odkaz s naší výzvou. Není tedy otázka zda, ale spíše kolik laureátů z našich čtenářů získá toto prestižní ocenění. Už nyní se ale domníváme, že to bude úžasné číslo.

Z vědeckého pohledu se jedná o zvláštní skupinu obyvatel. V genialitě je snad může předčit jen skupina lidí sbírajících plastová víčka nebo jedinci, kteří si do oken lepí píčoviny jako papírovou hvězdu Orion a očekávají, že jim někdo zaklepe na dveře s tučnou výhrou.

Závěrem chceme všechny nadprůměrně inteligentní čtenáře tohoto článku vyzvat, aby nezapomněli sdílet tento článek. Potvrdí tím totiž svoji genialitu. Je totiž zodpovědné sdílet tento text i mezi ostatní lidi, kteří jsou přesvědčeni o své genialitě.

 

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi