Puritán Hřib zavádí pro obyvatele hlavního města povinnou večerku

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Pohár trpělivosti primátora hlavního města Prahy přetekl. Stížností od obyvatel, zejména z centra města, přibývalo v posledních měsících geometrickou řadou. Když problémy nevyřešil ani zákaz vjezdu pojízdných pivních barů do určitých oblastí a zavedení funkce tzv. nočního starosty (čtěte ‚skupina uměle vytvořených pracovních míst pro pražskou kavárnu plus jeden hlavas‘), rozhodl se primátor pro rázné řešení.

„Neustále mi chodí stížnosti na přebujelý noční život v centru Prahy. Zavedl jsem už spousty restriktivních, opresivních i pasivně agresivních nařízení, ale zapšklí starousedlíci bez životní náplně jsou neukojitelní. A přece fanoušky nemůžu zklamat,“ říká Zdeněk Hřib, člen Svazu mladých komunistů (registrovaná zkratka Piráti).

Magistrát se pokoušel v minulosti již o jeden podobný krok: jednal s majiteli nočních klubů o zavedení jednotné zavírací doby. To však dle primátora trvalo moc dlouho a vzhledem k tomu, že na pokusy o odloudění levicověji smýšlejících voličů ANO mají pouze omezený čas (daný buď temínem příštích komunálních voleb, nebo datem úmrtí většiny zmíněných, whatever comes first), rozsekl Hřib tento gordický uzel poněkud náhle a nečekaně zavedením staré dobré celopražské večerky (ne té vietnamské, ačkoli bychom mohli od Pirátů v rámci jejich multikulti programu očekávat asi cokoli).

Opilí turisté se nezastaví před ničím: zneuctění historického sálu Poslanecké sněmovny je opravdu za hranou

Na otázku, jakou hodinu by si pro toto opatření představoval, odpovídá primátor jasně: „Večerníčka dávají ve třičtvrtě na sedm, a vzhledem k tomu, že do něj náš Výbor pro islamizaci České republiky plánuje zařadit propagandistické prostřihy z muslimského prostředí, hodilo by se nám, kdyby byli všichni Pražané před sedmou doma.“

Výše zmiňovaná funkce nočního starosty se tak pouze přejmenuje na „nočního starostlivce“, kterýžto bude poklidně chodit po domácnostech s univerzálním klíčem a kontrolovat, zda jsou všichni obyvatelé na svých místech. V rámci zefektivnění práce tento starostlivec bude zároveň kontrolovat i zda nejsou některé byty dlouhodobě neobývané. „Jelikož se našim koaličním partnerům nelíbila naše opatření využívající údaje z elektroměrů, prostě jsme je obešli,“ uvádí v odpověď na naši zvídavou otázku ‚Jak si můžete vůbec něco takovýho dovolit?!‘ primátor a roztomile přitom krčí rameny.

Jelikož si Hřib uvědomuje, že by se jeho inovace mohly setkat mezi občany s jistou nevolí, sestavil ve spolupráci s kulturním guru Antonínem Staňkem, pro nespokojence seznam náhradních aktivit, které lze podnikat i v klidu a bezpečí domova:

  • sledování kompilací hrajících si roztomilých koťátek na YouTube,
  • třídění odpadků dle abecedního pořadí,
  • trénink řitního alpinismusu v komentářích na facebookové stránce Paralelních listů,
  • živé obrazy po vzoru Járy Cimrmana,
  • konverzace se staršími členy domácosti o tom, jak bylo za minulého režimu lépe,
  • domácí práce,
  • bouchání koštětem na sousedy,
  • pozorování zasychající barvy,
  • hra na ozvučná dřeva (potichu),
  • sepisování pamětí.

 

V závěrečných ustanoveních týkajících se nové vyhlášky Hřib zmiňuje i opatrné doporučení (či děsivou předzvěst) jednotného pražského budíčku. V praxi by pravděpodobně byly telefony všech občanů přednastaveny na buzení v 5:30 hodin přesně. Detaily a konkrétní technikálie tohoto nápadu jsou v současnosti projednávány se společností Huawei.

Post Author: Valhalla

Frigidní nymfomanka, sběratelka fašounkovských nudes. Ráda používá velká slova, avšak zřídkakdy tak velká jako její komplexy. Pracuje pouze za úplatu či pod pohrůžkou brutálního násilí - to by si totiž nenechala ujít. V přestávkách mezi docházením na přednášky o Gender studies a souložením pro charitu též píše články na Paralelní listy - s pravidelností blížící se menstruačnímu cyklu Heleny Vondráčkové.