Senioři rozpoutali v Ostravě válku gangů, v supermarketech není bezpečno!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

V nepokojích způsobených válkou gangů se od rána zmítá moravskoslezská metropole. Ty vypukly poté, co gang Ocelových protéz obsadil Kaufland v Ostravě-Porubě, který se nachází na území jejich odvěkých nepřátel – Ohnivých berlí, a vykoupil všechno akční máslo, olej a dvouvrstvý toaletní papír. Vedení města doporučuje vyhýbat se velkým nákupním střediskům dokud se situace neuklidní.

Poslední velkou válku gangů zažila Ostrava v roce 2009, kdy výše zmíněná uskupení válčila o nově otevřený hypermarket Globus v Ostravě-Plesné. Konflikt tehdy skončil patem poté, co senioři zdemolovali v důsledku potyček většinu vozů MHD. To mělo za následek výpadek spojů v celé síti a důchodci se neměli jak dopravit nejen na válečnou frontu o nové území, ale také do všech ostravských obchodů. Neoficiální statistiky uvádějí, že v tomto období zemřelo až 80 % ostravských důchodců hladem, protože se bez funkční MHD nemohli dostat do obchodů a ve večerkách pro ně bylo draho. Někteří ekonomové navíc tvrdí, že tento významný pokles tržeb supermarketů nadále prohloubil ekonomickou krizi, která odstartovala v roce 2007.

Obyvatelé Ostravy neměli žádné slitování se seniory, kteří málem zbořili celé město.

Křehký mír skončil po devíti letech, kdy Ocelové protézy obsadily Kaufland na cizím území. Právě zde je situace nejhorší. Ohnivé berle okamžitě zmobilizovaly všechny své síly, osvobodily uvězněné druhy z nedalekého domova důchodců, daly si dvacet a vyrazily dobýt to, co je po právu jejich. Policistům se dopoledne podařilo evakuovat všechny zaměstnance supermarketu a přilehlých obchodů. Dle jejich výpovědí se místo proměnilo ve válečnou zónu, kde se důchodci přetahují o akční zboží, narážejí do sebe vozíky a pomlouvají si navzájem vnoučata. Na místo muselo vyrazit několik posádek záchranářů. Mezi nejčastější zranění patřily obité kotníky od nákupních vozíků, šťouchance po holi nebo bolavá záda po shýbání se pro zboží ve spodních regálech. Na místě zasahovali také hasiči, ti se pokoušeli zvednout dámu o rozměrech 0,75 Haliny Pawlovské, která svým vozíkem najela na hranu odtokového žlábku a převrátila se. Nakonec musel být přivolán speciální vyprošťovací jeřáb, jelikož všichni hasiči museli být převezeni do nemocnice s podezřením na kýlu. Konflikt se ovšem netýká pouze nákupních center, poměrně živo bylo i na hřbitovech, kde se množily krádeže ve stylu přemisťování svící a věnců z jednoho hrobu na druhý.

Dopravní podnik musel vzhledem k počtu zdemolovaných vozů nasadit koňské dostavníky.

Dopravní podnik během dopoledne postupně vyměnil všechny nízkopodlažní vozidla za starší typy se zvýšenou podlahou, aby zabránil důchodcům v nasedání do těchto vozidel a jejich následnému ničení. Cenou je ovšem mírné zpoždění všech spojů, do kterých se i tak důchodci snaží dostat. Podle mluvčí dopravního podniku to ovšem velice rychle vzdají. Vyskytl se ovšem i jeden kuriózní případ, kdy se senior vyškrábal do autobusu, ale už není schopen sejít schody dolů, a tak jezdí z konečné na konečnou a čeká na záchranu.

Vzniklá situace má již také svou první oběť. Je jí čtyřiasedmdesátiletý pan M.Z., kterého při cestě na poštu pro důchod přejela 4. motorizovaná divize elektrických vozíčkářů. Další muž bojuje o život poté, co byl znepřátelenou frakcí uzavřen v mrazícím boxu a zasypán mraženou zeleninou. Pacient musel být převezen i s mrazícím boxem do nemocničního skladiště, kde bude ponechán ve zmraženém stavu, dokud nebude vyvinuta technologie, pomocí které jej půjde opět bezpečně rozmrazit. Zelenina bude využita v nemocniční kuchyni.

Situace se policii stále nedaří dostat pod kontrolu a je pravděpodobné, že konflikt bude nadále eskalovat. Krizový štáb připravil poněkud drastický plán. Jeho cílem je důchodcům odříznout přísun ovesné kaše, placebo pilulek a teplých bačkor. O dalším vývoji vás budeme informovat.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.