Na místech pro invalidy budou moci parkovat i fanoušci kapely Ortel!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Tohle se asi vybaví každý z našich čtenářů. K prasknutí přeplněná parkoviště před obchodními domy a přímo u vchodu desítky volných prominentních míst, na kterých nikdo nestojí. Stát konečně vyslyšel četné stížnosti a rozšířil právo pro parkování na invalidech. Nově na nich budou moci stát i fanoušci kapely Ortel. Ukázalo se totiž, že jsou to debilové.

„Já su tak šťastná“, sdělila nám přední fanynka Ortela Štiková a lascivně si oblízla obočí. „Konečně nás slušnočechy uznali jako něco víc. Největší radost mám samozřejmě z toho, že nám budou ty sluníčkářské kurvy závidět, že máme něco, co oni ne!“ Ortela patří zhruba k deseti tisícům občanů České republiky, u kterých bude k prvnímu dni nadcházejícího měsíce rozšířeno právo pro invalidy.

Ortelu Štikovou nová práva potěšila

„Mohu potvrdit, že takovou změnu společně s Ministerstvem dopravy plánujeme“, sdělil naší redakci exkluzivně mluvčí BESIP Jenda Směrný. „Vyslyšeli jsme četné žádosti občanů a práva pro užívání parkovacích míst pro invalidy rozšířili. Samozřejmě existovala možnost změnit počet takto značených parkovacích míst. Ty jsou ale v rámci Evropské unie přesně definovány a každé parkoviště má předepsaný minimální počet takto označených míst. Ministerstvo zdravotnictví navíc na přelomu loňského roku zrušilo stupeň invalidity téměř u poloviny postižených. Ukázalo se totiž, že například fotbalisti ruce nepotřebují. Stejně tak brankář nepotřebuje zuby. (pozn. redakce: známý je případ legendárního českého brankáře Tomáše Kuči, kterému sebrali první stupeň invalidity. Jeho výhrůžky pojišťovně “oko za oko, zub za zub” nakonec skončily před soudem.) Podobné případy byly přehodnoceny a stupeň invalidity snížen, nebo dokonce zrušen. To samozřejmě vedlo k ještě větší neobsazenosti míst pro invalidy“, vysvětluje Směrný.

Parkování na Ortela. Od příštího měsíce zdela legálně.

Jedná se vlastně o velmi chytré řešení. Studie totiž prokázala, že fanoušci Ortelu mají v průměru IQ 88 bodů, čímž se technicky velmi přibližují diagnóze debility. Navíc si svoji oblíbenou kapelu pouští extrémně nahlas, což značí, že jsou hluší. A pokud nebyli, po poslechu hudby jsou (Vysvětluje to i, proč pokládají Ortel za výborného muzikanta, přestože se o hudbě a zpěvu nedá mluvit). O celkovém způsobu života a faktu, že většinu podpory protočí na matech nebo utratí za merch Ortelu snad ani nemluvě. Pro tento výčet poruch a chorob se ustálilo jednotné označení Ortelvalida.

Existovaly obavy, že si Orteláci nebudou schopni vyřídit speciální povolení. Fanoušky kapely Ortel jistě potěší, že pro získání nových práv nemusí kupovat žádné známky nebo se někde registrovat. Bohatě stačí, pokud jejich vůz bude vybaven nálepkou Ortel.

Tento Ortelvalida neměl dostatek prostoru pro zaparkování

Speciální výjimkou jsou potom fanoušci Ortelu s jihlavskou poznávací značkou. O řidičích z tohoto kraje je totiž všeobecně známo, že řídit a parkovat neumí. Pravidla pro tyto řidiče budou ještě více uvolněnější a umožňují „odložení“ vozu téměř kdekoliv a jakékoliv poloze. Tato auta navíc budou vybavena majáčkem a v rámci dopravy budou mít podobná práva jako sanitka. V tomto případě však pro ochranu ostatních účastníků provozu.

O prominentní parkovací místa mezitím požádali i fanoušci Rytmuse a Olivie Žižkové. Ti byli ovšem odmítnuti s tím, že jejich mentální retardace jim nedovoluje absolvovat zkoušky pro získání řidičského průkazu a řidič MHD, který je ke Kauflandu doveze, krom zastávky žádné speciální parkoviště nepotřebuje.

 


 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi