Indie drží světové prvenství v počtu sniperů na jednoho civilistu!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Před cestou do Indie dnes varovaly občany naše úřady. Existuje totiž důvodné podezření, že se v druhém nejlidnatějším státě světa pohybuje zvýšený počet sniperů. Že je to dlouho trvající problém, přiznává i indická vláda. Podle předběžných odhadů se může v zemi nacházet až 15 milionů sniperů s prstem na spoušti.

Kevlar Shiild je v České republice spokojená. Snipera se však nezbavila ani zde.

„Žiji s červeným bodem na čele již strašně dlouho,“ svěřila se naší redakci Indka Kevlar Shiild, která již sedm let žije v České republice. „Nejdříve jsem se domnívala, že když se z Indie odstěhuji, prostě snipera setřesu. Že prostě zmizím v davu a budu moci svobodně žít. Bohužel se tak nestalo. Zdá se, že mě někdo pronásleduje,“ domnívá se Kevlar, která je i v České republice na každém kroku zaměřována ostřelovačem. Podle slov Kevlar je přitom zcela jedno, jestli zrovna spí nebo se sprchuje nebo třeba sedí na záchodě. Ostřelovač, který ji byl přidělen, nezná spánek ani stud.

Skutečnost, že potenciální vrah sleduje své oběti i přes půlku planety, je alarmující. Podle indických úřadů se totiž jen v hlavním městě Indie Novém Díllí může nacházet až sedm milionů ostřelovačů a každý má na mušce svůj cíl. „Vůbec nemáme tušení, co chtějí, odkud přišli a na co čekají,“ reagoval na náš dotaz indický ministr vnitra Mumla Tajney. „Předpokládáme, že se jedná o organizovanou skupinu útočníků, ale jako by čekali na nějaký rozkaz. Naše informační služby si nedokáží vysvětlit, proč by jinak někdo obětoval tolik času hlídáním svého cíle bez toho, aby své dílo dokonal,“ sdělil nám Tajney. On sám sice mezi potenciální cíle nepatří, ale jeho žena ano. I on žije s vědomím, že jednou může přijít den, kdy bude jeho žena Shootin nemilosrdně popravena. Nemůže s tím bohužel podle svých slov vůbec nic dělat.

Podle jedné z teorií mohou být tajemní snipeři speciálně vycvičení japonští nindžové. Nasvědčoval by tomu fakt, že se zatím nepodařilo žádného chytit ani vyfotit. Japonsko toto obvinění důrazně odmítlo. Částečně proto, že po Indii pobíhá s tečkou na čele více lidí, než je obyvatel Japonska.

Společná fotografie druhého ročníku japonské Ninja střední školy. Tři žáci byli omluveni z důvodu nemoci.

O závažnosti situace hovoří koneckonců i návštěva indického prezidenta Rám Náth Kóvinda s chotí, která proběhla v České republice. I první dáma patří na seznam ohrožených obyvatel Indie. Je s podivem, že ani bezpečnostní složky hlídající prezidentovu manželku Serepindu nedokázaly odhalit ukrytého střelce. Samotní Indové si přitom červený bod mezi očima už ani moc nepřipouští a berou ho jako součást svého života. To ovšem nevěděl prezident Miloš Zeman, který si při prvním setkání s indickým prezidentským párem vzpomněl na vojenský výcvik, vrhl se po Serepindě a povalil ji na zem v domnění, že chce první dámu někdo zastřelit. Toto faux pas bylo později dementováno s tím, že Miloš zakopl o srolovaný koberec, a už vůbec nechtěl strkat nos do záležitostí Indie, tím spíše povadlého poprsí první dámy.

Miloš Zeman hledá na střeše Pražského hradu ukrytého snipera

„Beru to jako součást svého života. Nikdo nezná dne ani večera, kdy vydechne naposledy,“ vysvětlila nám Karbon Shiild. Tečku mezi očima dokonce povýšila na jakousi víru. Denně se, stejně jako miliony dalších potenciálních obětí, modlí k bohům a děkuje za každý nový den, kdy ji všudypřítomný sniper nezastřelí.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi