Cyklistka s bouří Sabina v zádech překonala rychlostní rekord

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

O pořádné pozdvižení se dnes postarala francouzská důchodkyně Marine Le Tec (92). Ta zcela neplánovaně díky povětrnostním podmínkám překonala hned několik rychlostních rekordů. Francouzská vláda vyjádřila radost nad neobvyklým výkonem stařenky. Z Helsinek ji však bude moct vládní speciál vyzvednout až po tom, co bouře odezní.

Podle kamerového záznamu a svědků se ozvala hlasitá rána a Marine jednoduše zmizela

Marine se dnes ráno vydala na nákup do blízké samoobsluhy stejně, jako každé ráno. „Vždy si ráno zajedu pro litr mléka, čtvrtku chleba a lahvinku červeného. To mám moc ráda,“ svěřila se našemu finskému reportérovi 92letá důchodkyně. Ač se nikdy profesionálnímu sportu nevěnovala, díky okolnostem a povětrnostním podmínkám se jí podařilo dnes dopoledne pokořit hned tři rychlostní rekordy. Marine doma televizi nemá a v rádiu došly baterie. I ty si podle svých slov připsala na nákupní seznam, než se v neděli dopoledne vydala na nákup, aby nakonec skončila někde úplně  jinde. Shodou okolností se malebná víska S’agenouiller Baiser (volně přeložitelné asi jako Klečomrdy) nacházela právě v místě, kde udeřila bouře Sabina. Dopravní kamera její zběsilou jízdu zachytila ještě na křižovatce asi půl kilometru od vysněného cíle. Pak ale zafoukalo ještě více, ozvala se hlasitá rána, a důchodkyně i s kolem zmizela.

Incidenty spojené s bouří Sabine jsou prakticky v celé Evropě. Mezi nejčastější sousedské spory patří nelegální přemisťování majetku. Tato kráva byla například během bouře zcizena a přemístěna na 3 kilometry vzdálenou zahradu.

Sešlá stařenka se o čtyřicet minut později objevila na střešním parkovišti obchodního domu ve více než 3000 kilometrů vzdálených Helsinkách. To zcela mimochodem znamená, že Marine Le Tec z rodné vísky cestovala do Helsinek rychlostí téměř 4500 kilometrů v hodině, což z ní s přehledem dělá nejrychlejší cyklistku na světě. Předběžné krevní výsledky zároveň vyloučili přítomnost dopingu. V krvi Le Tec bylo objeveno pouze 1,5 promile alkoholu, což je ale během sportování bráno spíše jako hendikep. „Výsledky krve jsme pochopitelně předali dopravní policii. Naším úkolem bylo zjistit, jestli je borkyně pod vlivem podpůrných látek, a chardonnay se mezi ně podle tabulek určitě nepočítá,“ svěřil se redakci komisař z týmu Guinessovy knihy rekordů, který provedl ohledání nejen Marine, ale i kola. „Stejně jako mě, tak i kolegy překvapilo kolo, na kterém byl vytvořen světový rekord. Já bych osobně na takhle starej krám nikdy nesedl,“ míní komisař Kärel Paskaloma. Jeho kolega Joërg Juostenpaskattu mu dává jen za pravdu. „Když zvážíte, že na bicyklu chybí zadní kolo, je to téměř neuvěřitelné.“

Zuby nalezené v Polsku už našly svého majitele

Důchodyně ovšem tvrdí, že když své bydliště opouštěla, bicykl byl kompletní. Kolo tedy musela ztratit někde během cesty. To by pravděpodobně osvětlilo záhadu, jak se na hodinové ručičce londýnského Big Benu objevila (prázdná) duše. O zbytku zadního kola nejsou známé žádné informace. S Marine chce mluvit také polská policie. Konkrétně o incidentu, kdy z nebe zničehonic spadla zubní protéza, která se zakousla do lebky náhodnému kolemjdoucímu. I přes tyto drobné komplikace však má Marine Le Tec o slávu postaráno. Krom rychlostního rekordu na bezmotorovém vozidle totiž získala ještě rekord za překonání nadzvukové rychlosti a za leteckou akrobacii.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi