Muži se bouří: Chtějí, aby příští vichřice nesla mužské jméno!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Sotva se Českem prohnala vichřice Sabine, na území republiky se formuje další bouře. Tentokrát jde o nespokojenou mužskou část populace, která nesouhlasí, aby vichřice nesly výhradně ženská jména. Hnutí “Gentlemani s násilnickými pohnutkami v rozumných mezích” plánuje masivní happening, při kterých budou pořádat výtržnosti, kácet stromy, rozkopávat odpadkové koše a házet kameny na čelní skla automobilů. Cílem je dokázat, že muži dokáží udělat stejný bordel jako ženy.

Posledních několik dekád probíhá v naší společnosti takzvaná emancipace žen a stále více se mluví o rovnosti pohlaví. Většinou to bývá právě ve smyslu, kdy ženy nemají stejná práva jako muži. Existuje již pouze několik zemí zejména na Blízkém východě, kde má žena stále hodnotu čtvrtiny velblouda, nebo třetinu lamy. V tomto případě se však jedná o muže, kteří se cítí znevýhodněni. Historicky totiž k pojmenování bouří a vichřic slouží výhradně jména ženská. Jisté studie naznačují, že je to kvůli obecnému stereotypu, že jsou ženy schopny natropit obrovskou scénu kvůli příliš hlasitému dýchání, ponožkám v ledničce nebo ilegálním vepřím závodům v obýváku.

Velké vepřové derby se málokdy setká s pochopením partnerky, zvláště když se koná v obýváku.

Sčítání škod a bilancování po bouři Sabine ještě neskončilo a Česko nejspíše čeká další spoušť. Začít se má v pondělí ráno na Plzeňsku. Odtud se budou nepokoje postupně šířit na východ republiky jako obrovská mexická vlna. Grandiózní finále za účasti ohňostroje a kobercového náletu bude poté probíhat ve středu na Ostravsku. Organizátoři plánují srovnat jedno z okolních měst se zemí, aby dokázali, že muži dokáží taky dělat iracionální bordel bez jakýchkoli vnějších podnětů.

Do akce se plánuje zapojit na více než půl milionu sympatizantů. Pomoc přislíbila většina fanoušků fotbalových klubů a zapojí se i radikální buňka Matfyz Ultras. Drtivá většina již má přidělenou roli a nyní se čeká již pouze na zahájení. „Já jsem si tady přišel hrát s kamením,“ chlubí se maskovaný mladík s kýblem kamenů v ruce, zatímco je hází po zaparkovaných autech. Celá akce nese název Orkán: Bořivoj. „Máme spoustu dobrovolníků, kteří jsou zapálení pro naši věc. Týmy jsou připraveny na okreskách, kde budou kácet stromy, ve městech vysypávat odpadkové koše a odpalovat pyrotechniku, pár bláznů plánuje v Praze strhnout starý průmyslový komín. Pan Balda nám nabídl své know-how kácení stromů, jsme opravdu rádi, že tahle problematika lidi zajímá. Darem jsme dostali několik pytlů kamenů, kterými budeme vybíjet okna,“ seznamuje nás s plány jeden z organizátorů Viktor Orkán.

Objevují se i názory, zda muži nedělají bordel kvůli naprosté malichernosti.

Bezpečnostní složky jsou po celé zemi v pohotovosti. Trápí je však nedostatek sil, neboť většina příslušníků se také účastní happeningu. Občanům je doporučeno od pondělí nevycházet z domu, pokud to nebude nezbytně nutné. „Máme své zásady, sice to tu obrátíme vzhůru nohama, ale ve středu v noci už bude klid. Stejně nám pravděpodobně dojdou věci, které bychom mohli rozjebat,“ slibují organizátoři.

 

 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.