Jeřábník, který odstranil Koněvovu sochu, nešťastnou náhodou třikrát vypadl z okna

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

K neskutečné tragédii došlo včera v Praze v odpoledních hodinách. Jeřábník Evžen Zlámal, který počátkem týdne sundával jeřábem sochu Maršála Koněva z podstavce, nešťastnou náhodou třikrát vypadl z okna svého bytu v šestém patře panelového domu. Stalo se tak jen několik dní potom, co ruská vláda odsoudila počínání České republiky a slíbila pomstu. Ta svůj podíl na nehodě pana Zlámala odmítá a počet pádů z šestého patra prý také nesouhlasí.

Pan Zlámal během odpoledne vypadl celkem ze tří různých oken svého bytu v šestém patře.

„Všechny viníky odstranění Koněvovy sochy bude ruská vláda stíhat. Takovýto zločin nesmí zůstat bez odezvy,“ čílil se v polovině týdne ruský ministr obrany Šojgu. Po sérii záhadných úmrtí aktérů odstranění sochy maršála Koněva se tak zraky lidí logicky obrátily na Rusko, které má s popíráním viny za úmrtí politických nepřátel bohaté zkušenosti. Rusko však vinu odmítlo.

Připomeňme, že se jedná v pořadí již o třetí podezřelou nehodu spojenou s aktéry deinstalace sochy maršála Koněva. Ve středu jsme vás informovali o prodejci těžké stavební techniky Jaroslava Plochého, který tragicky zahynul pod válcem parního válce. Vozidlo se s největší pravděpodobností odbrzdilo, když prodejce odpočíval na nezpevněné silnici. Taktéž sebevražda pumpařky Jarmily Houpavé, která se oběsila na hadici Naturalu 95, zní stále méně jako náhoda. Díky kamerovým záznamům bylo totiž zjištěno, že v inkriminovaný den jeřábník Evžen Zlámal tankoval naftu během cesty ke Koněvovi právě na benzínové stanici, kde měla službu paní Houpavá. „Je to zvláštní, ale momentálně pracujeme pouze s variantou, že jde o souhru náhod,“ sdělil naší redakci vyšetřovatel. „Rozhodně nechceme, aby několik nahodilých okolností mohlo za šíření paniky,“ vysvětlil nám vyšetřovatel s tím, že s okolnostmi na probíhající šetření nesmí podávat žádné bližší informace.

Vyšetřovatel Viktor Czysticz popřel, že by za nehody mohlo Rusko

Přes paralyzovaný cestovní ruch se však v Praze začaly objevovat i podezřelé dvojice rusky hovořících turistů, kteří se dotazují na přesnou lokaci radnice Prahy 6. Pražský hrad následně zaznamenal podivné telefonické dotazy, které se odkazovaly na výrok prezidenta Miloše Zemana o vaření Novičoku na území České republiky. Městské služby si zase stěžují na zvýšený počet banánových slupek před budovou radnice Prahy 6.

Vzal pana Zlámala pod krkem někdo proto, že vzal pod krkem sochu maršála Koněva?

S dotazem jsme se tedy obrátili i na ruskou ambasádu, kde je podle výpovědi očitých svědků ubytována většina rusky hovořících turistů. Podle velvyslance Vladimira Kalashnikova je však zcela normální, že zaměstnanci ambasády v současné době čerpají nastřádané volno a chtějí jej využít poznáváním krás města Prahy. „Je to samozřejmě tragédie, ale důsledně se ohrazujeme proti tvrzení, že by za smrtí českých obyvatel stála ruská vláda,“ vyjádřil se velvyslanec na adresu podivných nehod. Sám Kalashnikov pracoval několik let na ministerstvu záhad nevysvětlitelných úmrtí politických odpůrců. Je tedy na otázku osobou povolanou a jsme rádi, že se nám k sérii podivných nehod vyjádřil. Podle Kalashnikova jsou ale podobné nehody například v Rusku nebo Ukrajině na denním pořádku. „Není zase tak neobvyklé, aby odbrzděný parní válec vystoupal i několik desítek metrů prudkého kopce. Tuhle dokonce prezidentského protikandidáta srazilo zaparkované auto. Vladimír Putin se tak stal jediným možným uchazečem o prezidentský mandát, a zvítězil s krásným výsledkem 132,5 % hlasů,“ tvrdí Kalashnikov. Zároveň ovšem označil za neobvyklé, aby byl jeřábník Evžen Zlámal zmasarykován z šestého patra hned třikrát. Obvykle stačí totiž jeden – maximálně dva pády.

 


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi