Lidé si užívají smrtelně rychlý internet. V Praze spustili první 5G vysílač

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 8 minut.

Že pečení holubi sami nelétají do huby, platilo přesně do minulého týdne. Právě dnes se obyvatelé Prahy mohli přesvědčit o vymoženostech moderních technologií. V České republice byl konečně instalován první 5G vysílač. Krom pasivního vaporizéru opeřenců pokryl hlavní město pekelně rychlým internetem. Telekomunikační operátoři se shodují, že do konce života rychlejší internet nezažijete!

Praha má jako první město v České republice vlastní 5G vysílač

„Berte to jako pohoštění, které jsme pro vás připravili ku příležitosti slavnostního spuštění 5G vysílače Hrad-1,“ vysvětlil spršku grilovaných holubů mluvčí Českého telekomunikačního úřadu Jaroslav Vytáčený. Ta se snesla na přihlížející novináře a jiné čumily jen několik vteřin po spuštění BTS (poznámka redakce: vysílač mobilního signálu) na Pražském hradě. S odstupem hodnotíme stolovací návyky ČTÚ jako neortodoxní, na stranu druhou jsme už dávno neměli holoubátka, která by měla tak křupavou kůrčičku, a přesto byla šťavnatá. Nějaké nečistoty, které se na banket nalepily, jsme tedy s radostí přehlédli. Koneckonců, podle Vytáčeného je díky 5G vysílači nyní celá Praha sterilní, a to včetně Pražanů.

Letka pečených holubů nad Prahou

To koneckonců potvrdil i ministr zdravotnictví Ken Vojtěch, který se to ovšem podle nepotvrzených zdrojů dozvěděl až dodatečně. Vzhledem k tomu, že si ale další Vojtěchovo množení nepřeje drtivá většina národa, dá se předpokládat, že i toto nedorozumění bude Čechy přijato bez protestů. „Byl jsem osobně ubezpečen, že vysílače 5G nejsou zdraví škodlivé. Podle některých studií sice šíří obávaný koronavirus, podle jiných ale zase ničí vše živé. Jednoduchým aritmetickým průměrem a za užití předpokladu, že pravda je vždy někde uprostřed, jsem tedy došel k názoru, že 5G vysílače jsou zcela neškodné. To mi koneckonců potvrdil i bonus od společnosti Huawei, který mi minulý týden přistál na kontě,“ míní Ken.

Společnost Huawei byla již dříve kritizována za to, že až 40 % čipů na základních deskách jejich elektronických zařízení jsou ve skutečnosti štěnice a nahrávací zařízení. Ve dvou případech byl odhalen dokonce škodlivý čip, který měl sabotovat výrobu v českých továrnách vypuštěním nervového plynu. Bohužel, na rozdíl od Číny, Česká republika se již dostala do období páry, a chemický útok si tak vyžádal jen zlomek obětí oproti předpokládanému počtu padlých dělníků v čínských manufakturách. Faktem ovšem zůstává, že Pražský hrad není náhodou přezdíván Malou Čínou. Vzhledem k tomu, že má prezidentská kancelář rámcovou smlouvu na propagaci Huawei, za což dostává výplatu ve formě elektroniky (ostatně i Miloš Zeman byl nedávno přeinstalován z Androidu na čínský operační systém HarmonyOS), bylo předem jasné, kde bude první 5G vysílač vztyčen.

Schu´lin přišel na banket ve večerním bezpečnostním obleku

„Všechno jsou to nesmysly,“ bránil se pomluvám o čínských technologiích velvyslanec Lidové republiky Thi-ny Shu´lin. Ten se slavnostní recepce účastnil z blíže neurčených důvodů ve slušivém obleku z azbestu, který vizuálně připomínal bunkr. „První 5G vysílače už téměř půl roku testujeme v provincii Chu-pej, a podle Ministerstva cenzury si na negativní vlivy zatím nikdo neztěžoval,“ míní Shu´lin, který si je vědom přetrvávajících drobných technologických nedostatků, avšak pokud uživatelé budou dodržovat set jednoduchých pravidel, teoreticky by se jim nemělo nic stát. Především se pak jedná o následující body:

  •           Telefon by měl být během hovoru vzdálen minimálně 1,5 metru od hlavy, aby nedošlo k nechtěné explozi mozku.
  •           Telefon by měl být přenášen v olověném pouzdře a během nabíjení se doporučuje telefon zakopat tři metry pod zem.
  •           Nikdy, ale opravdu za žádných okolností, se s telefonem nedostaňte do stejné nadmořské výšky, jako je 5G vysílač.

Čínská vláda dosud neobjasnila, co by se v tomto případě stalo. Předpokládá se ale, že to bude mít co dočinění s havarovaným letadlem, které během přistávacího manévru znenadání vzplálo nad letištěm Václava Havla. Záznamy panických telefonátů, kdy se cestující loučili se svými nejbližšími ve skrze ukazují hučící ohnivé peklo, zato s kurevsky rychlým internetem, za který se vyplatí dát život.

Cestující letadla měli možnost vyzkoušet nejrychlejší internet na světě

Rychlý internet si koneckonců pochvalují i naši tři hlavní operátoři, kteří vysílač sdílí. Všichni tři se shodují na tom, že rychlý internet v zásadě snižuje zákaznickou kontrolu nad prosurfovanými daty. „10 GB ti zmrdi probrndí třeba za dvě minuty,“ nechala se slyšet nejmenovaná mluvčí českého operátora. „Klient bez dat, který chce ale datovat, pro nás znamená byznys. Klient bez dat si totiž data dokoupí, a takové klienty máme rádi!. Ale jakože děláme to pro ně, že jo. Čím víc dat propálí, tím levnější je totiž budou mít,“ míní mluvčí operátora.

Japonský 10G vysílač by měl navázat na vědecké úspěchy známého ilumináta Nicola Tesly.

Přestože je podle čínské vlády 5G technologie nejrychlejší způsob přenosu dat, musíme mírnit superlativy společnosti Huawei. Podle informací z Japonska by měl být během příštího roku představen první 10G vysílač, který bude teoreticky 100x rychlejší než 5G, a zároveň vyhubí na planetě Zemi veškerý život jednou pro vždy.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi