Z drtičky odpadu vytáhl ruku znetvořenou tetováním Ortel

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Kuriozní nehoda se stala panu Jaroslavu Hnátkovi z Brna. Během prošťouchávání hnijících zbytků se spustila drtička odpadu a navždy znetvořila ruku samozvaného opraváře. Pan Jaroslav má kvůli neodbornému zásahu hnusnou ruku do konce života.

Kvůli neodbornému zasahu a působení hnusu má pan Hnátek znetvořenou ruku do konce života

„Zkoušel jsem nejdříve prošťouchnout ten humus zvonem, ale nepomohlo to,“ popisuje pan Hnátek důvody, kterého vedly k tomu, aby nakonec odmontoval mřížku odpadního potrubí a pokusil se mastnou hrudku hnusu uvolnit. Počínal si přitom mimořádně neodborně. Zapomněl totiž odpojit drtičku odpadu od zdroje napětí. Ta se rozběhla právě ve chvíli, kdy mazlavou odpornost uvolnil. Právě tehdy se ozvalo osudové BZZZZZZZ a taktéž řev pana Hnátka, kterému byla navždy znetvořena hnáta od zápěstí až po loket. „Vůbec nevím, co teď budu dělat,“ popisuje svoji nemilou situaci Hnátek. Lidé v okolí se mu totiž posmívají, koukají se na něj mezi prsty, a mnozí jej pokládají za trotla. S tím se ale postižený nehodlá tak snadno smířit.

Hnátkovi se kvůli jeho postižení lidé smějí

„Zatím to řeším dlouhým rukávem. Na ruce mám pro jistotu i rukavici. S blížícím se létem ovšem vzniká otázka, jak moc je skrývání mého postižení praktické. Netušil jsem, že pokus o opravu obyčejné drtičky odpadu bude mít takový ortel,“ přemítá Hnátek, kterému drtička zvládla během několika sekund udělat i manikúru.

„Pan Hnátek se na nás obrátil už počátkem března,“ odpovídá na dotaz mluvčí pojišťovny Aleš Nepochodil. „Provedli jsme řadu expertíz. Například jsme do drtičky odpadu nasypali přepravku křečků a došli k závěru, že končetina pana Hnátka mohla dopadnou mnohem hůře a v podstatně jinému skupenství,“ chlubí se Nepochodil dokumentací, které dominují fotografie se sklenicemi rajčatového protlaku, které jsou z nějakého důvodu označeni jako ‘křečci‘. „Nakonec jsme celou žádost o pojistnou událost vyhodnotili jako modifikaci těla, která je populací dokonce vyhledávána a lidé se za ně mnohdy neváhají platit. Rozhodně musíme žádost o uznání stupně invalidity v tomto případě odmítnout,“ uzavírá Nepochodil.

Většina fanoušků nenechává nic náhodě, a tělo si nechává upravovat zaměrně za nemalé peníze.

„Prý se mám zkusit svému postižení přizpůsobit,“ sdělil nám pan Hnátek po přečtení vyjádření pojišťovny. „Rád poslouchám Metallicu. Mám se zkusit zaposlouchat do české kapely Ortel, že je to něco podobnýho. Kapela prý navíc shlukuje podobně postižené lidi, kterým neodborné zacházení s drtičkou odpadu znetvořilo končetinu,“ doplňuje Hnátek. Fanoušci kapely Ortel dokonce nenechávají nic náhodě a své tělo si modifikují dalšími nevzhlednými malůvkami, které ovšem skvěle doplňují znetvoření jejich těla. Motorkář Jarda si například po kolizi svého fichtla s vlakem, který mu nedal přenost, odnesl tetování ve tvaru Ortelu přes celou nohu.

Hnátek doufá, že se ve skupině stejně postižených individuí najde.

„Věřím, že se mi nakonec Ortel bude líbit. Však jsme Češi. Jedna krev,“ uznává nakonec Hnátek. „Navíc frontman kapely se prý jmenuje Hnídek a zrovna hledaj bubeníka. Před lesy jsem mlátil do bubnů ve školní kapele. Kdo ví. Třeba si sedneme a založíme duo Hnátek & Hnídek.“



Paralelní listy jsou nejlepší čtení na hajzl hned po složení osvěžovače vzduchu.
Dej stránce lajk a už nikdy se na něm nebudeš nudit!



Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi