Policie na Českolipsku rozprášila nelegální CzechDech

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Na osm set párů francouzských holí zanechali v pšeničném poli na Českolipsku senioři, kteří se rozutekli do okolních lesů potom, co jejich nelegální dechovkářský festival rozprášila zásahová policejní jednotka. Zemědělci společně s úřady přiznávají, že nelegální hudební akce křepčících důchodců začínají být vážným problémem a pomalu vytlačují i obávané CzechTeky. Především proto, že smažce na CzechTeku stačí ke spokojenosti narvat hlavu do repráku, zatímco průměrný důchodce má díky kvalitní životosprávě mnohem větší výdrž, a páchá tak logicky i větší škody na soukromém majetku.

„Senioři v tomto směru prokázali obzvláště velkou agilnost, když oběhli policejní rojnici a přes zarostlou mez se dostali ke stráni, než nadobro zmizeli v hustém lesním porostu,“ konstatuje zasahující velitel akce Arnošt Pendrek. „Naštěstí na místě zásahu zůstalo krom francouzských holí i velké množství zubních protéz, díky kterým se nám podaří účastníky nelegální hudební akce spolehlivě identifikovat.“ Pendrek zároveň naší redakci ukazuje krabici od bot, ve které je sbírka zabavených protéz a jedna dřevěná noha.


Záznam z hudební akce pořízený jedním z účastníků popisuje CzechDech jako druhý Woodstock. Sex, drogy a dechovka.

Nelegální hudební akce přitom v České republice představují nemalý problém. Krom rušení nočního klidu totiž na podobných akcích dochází k častým distribucím nelegálních kopií magnetofonových pásek předních českých dechovkářských interpretů, jako je například Pepíček Zíma nebo Moravanka. Dalším vážným problémem je výskyt marihuany, který je ale v drtivé většině na předpis. V neposlední řadě se pak majitelé orné půdy setkávají s tím, že jsou zemědělské plodiny po podobných akcích tak uválené, že mohou zemědělci na nějakou sklizeň rovnou zapomenout. Je znám dokonce případ z loňského léta, kdy na Znojemsku došlo při nelegálním AlzheimerTeku dokonce k vymlácení neuzrálé pšenice. Škoda byla vyčíslena na půldruhého milionu. Než se ale majitel pole dočkal odškodnění, všichni účastníci nelegální akce se odebrali na věčnost.

Zdevastované pole na Znojemsku po nelegální hudební akci. Vyšetřovatelé se zpočátku domnívali, že se jedná o vandalismus mimozemšťanů. Až prázdné lahve od Braníku a použité prezervativy je přivedly na správnou stopu.

„Já jsem na policii volal už předevčírem, když se na mém poli začaly objevovat první karavany a invalidní vozíky,“ sdělil nám majitel nemovitosti Pepa Vidlák. „Moc dobře tyhle lidi znám. Vloni řádili ve vedlejší vesnici technaři a můj pes se dodnes posere, když vraty práskne průvan,“ míní Vidlák, podle kterého je pole natolik udusáno poskakováním smažek, že jej bude možné příštích pět let orat pouze za pomocí pneumatického kladiva. „Něco takového si za barákem pořádat samozřejmě nenechám. Tím spíše, když mi geronti pustoší moje vlastní pole.“

CzechDech během vystoupení Evy a Vaška – policejní záběry

Přesto podle všeho policie na telefonáty Vidláka nebrala zřetel a přijela až potom, co se do situace musel vložit premiér Andrej Babiš, na kterého má zemědělec taky telefon, aby mohl řešit problémy hned. „Tak když má na mě někdo čísle, očekává se, že pomožem, keď má problém. Tady a hneť,“ míní Andrej Babiš, který osobně na místě dohlížel na zátah nelegální seniorparády. Na Českolipsko přijel osobně ještě dříve než zasahující jednotka. Zmatení důchodci se nejdříve houfně odlili od pódia s Evou a Vaškem směrem k Babišovu BMV, doufali totiž ve snadno získaný autogram na povadlá prsa či jiné části těla, když ale na obzoru zahlédli první policejní anton, hejno gerontů pochopilo, co se skutečně chystá a propukla všeobecná panika.

Speciální jednotka se v rojnici připravuje zasáhnout proti křepčícím důchodcům

„Mluvit o vyšetřování v této chvíli je předčasné, neboť je na samém počátku,“ míní Pendrek. „Zajištěné nemáme aktuálně žádné účastníky akce, především kvůli nečekané hbitosti účastníků, kteří jednoduše naší rojnici proklouzli. V cele předběžného zadržení je pouze urna s Ivetou Bartošovou, která ovšem podle všeho na festivalu byla pouze jako čestný host,“ vysvětluje velitel zásahové jednotky, který se vyloženě nebrání domněnce, že právníci Bartošovou z vězení vysekají a obvinění z účasti na CzechDechu rozpráší.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi