Ruští badatelé zastavili šíření koronaviru pomocí cibule!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Zdá se to téměř neuvěřitelné, ale odhodlání a pracovitost ruských vědců znovu sklízí plody úspěchu. Po nezvykle bohaté úrodě cibule totiž prudce vzrostla i konzumace této ruské oblíbené plodiny. Netrvalo dlouho a vědci si všimli nápadně nižšího výskytu smrtícího viru COVID. „Věděli jsme, že jsme na prahu opravdu velkého objevu v boji proti koronaviru,“ vysvětluje profesor Vasilij Smrďa. Předběžné výsledky studie dávají týmu vědců za pravdu. Nadměrná konzumace cibule skutečně může zamezit šíření koronaviru.

Po oznámení objevu prudce vzrostla hodnota na ruském cibulovém akciovém trhu.

Před nedávnem jsme naše čtenáře informovali o skvělém úspěchu, kdy se ruským badatelům v rekordním čase podařilo vyvinout vakcínu proti zákeřnému viru Billa Gatese. Bohužel se záhy ukázalo, že vakcína sice zastaví nákazu v těle, ale vedlejším účinkem je zpravidla i smrt pacienta. To bylo Kremlem na jednu stránku přijato jako úspěšné řešení důchodové reformy, jedním dechem však prezident Vladimír Putin v prohlášení uvedl, že už mu krom důchodců začínají docházet i političtí oponenti, a bylo by fajn, kdyby léčbu občas také někdo přežil.

Cibule má na ruském jídelníčku větší význam, než například jablka

„Stáli jsme znovu na začátku,“ vysvětluje Vasilij Smrďa své nelehké postavení, když se dozvěděl, že poloniové kapky zastaví krom koronaviru i životní funkce pacienta. „Vyrazil jsem za rodinou na venkov, trochu si pročistit hlavu a jak už to bývá, o ty největší objevy obvykle zakopnete úplnou náhodou,“ vysvětluje Smrďa, který na poli před hloubenou zemljankou rodičů zakopl o sedmikilovou cibuli. „Rodiče mi ošetřili vyvrknutý kotník a celý večer jsme se radovali z nálezu cibule, ze které rodina bude žít minimálně dva týdny.“ Sám Smrďa přiznává, že ruská pole nebývala tak úrodná. Od té doby, kdy se ale za vesnicí vystavěla jaderná elektrárna, kraj se těší prosperitě a pěstitelským úspěchům.

Potvrdil nám to ostatně i starosta zapadlé ruské vísky Kostěj Serepes, kterému na krku vyrašila druhá hlava a volby na starostu vyhrál díky sloganu „víc hlav, víc ví“. Podle Kostěje se v poslední době

Vasilij pózuje s cibulí, o kterou si vyvrkl kotník

v okolí daří nejen cibuli, ale i čočce, kterou se úspěšně daří exportně prodávat jako baterie do hodinek.

„Samozřejmě, nic se nevyrovná domácí stravě,“ vysvětluje Smrďa návrat do Moskvy k oblíbenému krajíci tvrdého chleba namáčenému ve vodě. „Máma umí s cibulí učiněné zázraky. Její cibulačka je naprosto famózní. A cibulové řízky? No, ochutnat a zemřít. Přesto jsem u svých kolegů pozoroval určitý zvýšený respekt. Když jsem si například přisedl v kantýně ke stolu, kolegové se narychlo sebrali a odešli. Až po několika dnech mi manželka, která se přestěhovala do obýváku na gauč, vysvětlila, že mi strašně smrdí z huby,“ svěřuje se s převratným objevem Vasilij.

Cibuli můžete použít například jako antiperspirant

„Nevědomky jsem tak syntetizoval přírodní látku, která zaručovala odstup lidí v okruhu několika metrů. Teď už jen stačilo ji koncentrovat, aby byl lidský repelent ještě účinnější,“ popisuje Smrďa začátek vývoje, na jehož konci byl po aplikaci repelentu jediný cestující ve vagónu moskevského metra v dopravní špičce. „Je to opravdu neskutečně účinné. Cibulový extrakt si navíc můžete potřít po těle, abyste snížili pravděpodobnost, že se k vám někdo přiblíží a nakazí vás koronavirem.“

O cibulový repelent již podle všeho projevila zájem i ruská armáda. Ukázalo se totiž, že ve zředěné formě je látku možné využít jako alternativu slzného plynu.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi