Česko má díky očipování obyvatelstva při testech na Covid nejlepší pokrytí 5G na světě

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Během včerejšího večera došlo ke zprovoznění všech 5G vysílačů, umístěných v nosních dutinách. Ty byly nainstalovány souběžně s testy na nový typ koronaviru. Spuštění celorepublikové 5G sítě se ovšem neobešlo bez menších porodních bolestí. Malé procento lidí mohlo pociťovat různé vedlejší účinky od migrény až po explozi hlavy. Nejedná se však o žádné závažné komplikace, neboť dle tvrdých dat, někteří lidé svou hlavu stejně nepoužívají. Nemusejí se tedy bát, že by na ně exploze měla negativní účinky.

Česká síť 5G je již nyní nejrobustnější na světě a neustále se rozšiřuje v závislosti na počtu provedených testů. Jsou ovšem místa, kde stále nejsou 5G sítě dostupné. Jedná se o vesnice, odlehlá místa nebo třeba pražské metro. Situace v metru by se však měla zlepšit během následujících týdnů, jak bude stoupat počet očipovaných lidí. Do té doby vláda spouští podpůrný program, kdy lidem s nainstalovaným vysílačem nabízí finanční kompenzaci za to, že budou celý den jezdit metrem a šířit v něm signál a mikrovlny. O něco větší kompenzaci obdrží lidé, kteří stráví celý den na opuštěných a těžko přístupných místech, jako jsou jeskyně v Moravském krasu.

Mezi nové povinnosti lidí vybavených vysílači je zpřístupnění svých nosních dutin servisním a revizním technikům z důvodu údržby infrastruktury. Revizní technik zkontroluje funkčnost čipu, popřípadě provede drobné opravy za pomocí páječky, šroubováku, kladiva a sbíječky. Zároveň se doporučuje omezit spotřeba kokainu, jelikož by prášek mohl poškodit jemnou elektroniku umístěnou ve vysílači. Všem drogově závislým se doporučuje přejít na heroin.

Vyškolený technik provádí instalaci a kalibraci 5G vysílače

Ještě téhož večera musel servisní technik zasahovat v domácnosti u Vrtalových. Vlivem neodborné manipulace, kdy si pan Vrtal vytahoval šušně z nosu, došlo k poškození vysílače. Na místo přijel servisní technik a záležitost dal do pořádku. Pan Vrtal ovšem na druhý den vykašlal aktovku s nářadím, kterou si u něj v nose technik zapomněl. “Naprostý amatérismus, ta aktovka měla tak dvacet kilo. Bylo mi divné, proč jsem celý předchozí večer ryl rypákem v zemi,” neskrývá své rozhořčení pan Vrtal.

Naše redakce se vypravila za již očipovanými občany, aby zjistila jejich stanoviska. Jedním z očipovaných lidí je i pan Vítězslav Vlnka. Ten si vysílač ve svém nose nemůže vynachválit. Do práce si totiž nosí jídlo z domova a většinu své obědové pauzy strávil ve frontě u mikrovlnné trouby. “Když přišel covid, tak z pěti mikrovlnek nechali jen dvě, aby se tam lidi neshlukovali. Takže jsme tam vždycky stáli skoro půlhodinovou frontu. Od té doby, co mám čip, mi stačí, abych se na krabičku upřeně zahleděl a mikrovlnné vlny z vysílače mi to samy ohřejí. Je to skvělé. Navíc se mi už na záchodě nestává, že nemám signál, když se zašívám,” komentuje pan Vlnka své zkušenosti s vysílačem. Optimismus pana Vlnky však nesdílí další z mobilních vysílačů, Jiřina Kukuřičná. Dle svých slov trpí pokaždé, když si chce dát vařenou kukuřici. Vysílač v jejím nose totiž způsobí, že jakmile se chce do kukuřice zakousnout, mikrovlny promění všechny zrnka kukuřice v popcorn.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.