Zásahová jednotka rozprášila hlouček bezdomovců nerespektujících večerku

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Dramatickou noc mají za sebou příslušníci policejního sboru v Ostravě. Motorizovaná hlídka musela řešit porušení nočního zákazu vycházení pod mostem nedaleko náměstí Republiky v centru Ostravy. Na místě policisté shledali hned několik porušení vládních nařízení. Nacházel se zde nejméně tucet bezdomovců z nichž žádný neměl roušku. Hromadně se konzumovalo víno z kolující PET lahve a zároveň docházelo k porušování nočního klidu hlasitým hraním na harmoniku ze smeťáku. Po několika neuposlechnutých výzvách k odchodu domů byla nasazena zásahová jednotka, tři pluky těžkooděnců a vodní dělo.

„Naprosto ignorovali naši výzvu, aby se rozešli do svých domovů. Když jsem chtěl k jednomu z nich přistoupit a pořádně ho proplesknout, obořil se na mě, že mu dělám bordel v obýváku a ať sundám boty, jinak zažiju Ameriku,“ popisuje vyhrocenou situaci strážník Petr Švestka. Bezdomovci se i nadále odmítali rozejít, údajně totiž neměli kam. Navíc nechtěli odcházet předtím, než se jim v barelu dogriluje krysí špíz. „Syrové to žrát nebudu, ještě bych něco chytnul,“ řval na strážníky šéfkuchař. Na místě byla rovněž objevena aparatura pro výrobu alkoholu. Konkrétně zde bezdomovci filtrovali Okenu přes chleba a výsledný filtrát popíjeli.

Noční párty pod mostem přilákala přední osobnosti ostravské bezdomovecké scény

Ilegální grilovačku a bakteriální orgie v jednom ukončila až zásahová jednotka, která přesným proudem z vodního děla uhasila oheň v grilovacím barelu. I tak se ovšem účastníci odmítali rozejít do svých domovů. Intenzivní sprcha vodním dělem nejenže nepomohla, nýbrž měla dokonce opačný efekt. Postupně se začali shlukovat pod proudem vodního děla a odhazovat ty svršky, které jim ještě za léta na ulici nepřirostly ke kůži. Situaci vyřešil až nástup pořádkového pluku, který za pomoci obušku bezdomovce rozehnal do okolí. Jak se však ukázalo, ani tak nezamířili domů, proto se za každým bezdomovcem vydali dva těžkooděnci, kteří je za pomoci obušku jemně pošťuchovali vpřed. Pronásledování bude pokračovat do doby, než se provinilci konečně odeberou domů. Kdy se tak stane však zatím není jasné, a proto si již policie naplánovala dvanáctihodinové směny na týden dopředu. „Trochu už mě z toho věčného mlácení bolí ruka, ale dříve nebo později je dotlačíme domů,“ hýří optimismem maskovaný příslušník policejního sboru.

Celá akce se nakonec obešla skoro bez zranění. Pouze několik policistů muselo být převezeno do nemocnice s podezřením na otravu Yperitem. Nakonec se však ukázalo, že se nadýchali jedovatých výparů, které se do okolí rozptýlily po zásahu oblečení bezdomovců vodním dělem. Lékařskou asistenci vyžadoval také jeden čumil v osmém patře nedalekého paneláku, který z počtu blikajících policejních sirén dostal epileptický záchvat.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.