Vánoce se odkládají: Nemůžeme si dovolit, aby COVID pozitivní Ježíšek coural po rodinách

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 7 minut.

Nemilou zprávu všem dětem dnes nadělil ministr zdravotnictví Ken, který kvůli horšící se pandemické situaci musí sáhnout i k nepopulárním řešením. „Je jednoduše nepřípustné, abychom nechali Ježíška navštěvovat 24. prosince všechny české rodiny a mlčky přihlíželi, jak nám netestovaný jedinec roznáší koronavirus,“ vysvětluje ministr, který samozřejmě Vánoce zrušit neplánuje, jen je přesune na příznivější termín. „V úvahu přicházejí Vánoce například na čínský Nový rok, anebo Velikonoce,“ uvažuje Ken, který již zahájil všechny nezbytné kroky.

Ježíšek a jeho kumpáni mají letos útrum. Dokud nepředloží negativní testy na koronavirus, rodiny navštěvovat nesmí!

Ježíšek je obecně známá postava ze skupiny reverzních zlodějů, kteří se v noci přikrádají do bytů a domovů, aby zde dělali svoji neplechu. V tomto případě však trio Ježíšek, Santa Claus a Děda Mráz cenné věci neodnáší, ale naopak přinášejí. V širém okolí si proto získali mnohem větší oblibu než obvyklý zloděj, který se komínem spustí do bejváku jen s vidinou vlastního obohacení. Přesto se však letos mají úřady před očekávanou návštěvou na pozoru. Neexistují totiž důkazy o tom, že by byl Ježíšek testován na koronavirus, nebo snad dokonce očkován. „Musíme v tomto případě předpokládat tu nejhorší variantu a postupovat jako v případě, že by Ježíšek byl COVID pozitivní. To poslední, co v současné chvíli potřebujeme, je superšiřitel, který nám zatáhne virus do každé české rodiny.

Narozdíl od Ježíška a Santy Clause, Děda Mráz nosí namísto dárků svrab, komunismus a hladomor

Ken ostatně již od zítřka plánuje silnou vlnu opatření, která by měla přeřadit agresivního PSA z pětky zpět na čtyřku. Dopomoci k tomu má mimo jiné rozšíření zákazů na veřejnosti. „S panem Babišem jsme se shodli, že vyhrožovat lidem dalším lockdownem je zbytečné, protože nás stejně nikdo nebere vážně. Proto nezavedeme další zákaz vycházení. Pouze rozšíříme zákaz popíjení kávy na veřejnosti o dýchání na veřejnosti,“ vysvětluje Ken, který připomíná, že lockdown nehrozí a pokud se na ulici nenadechnete, nečeká vás ani žádný postih.

Tento Santa byl chycen v podvozku letadla po přistání na letišti Václava Havla. Po testování na koronavirus bude utracen.

Hlavní vlna opatření má být poté spuštěna v podvečer Štědrého dne. Ken nabádá zejména rodiče k zabezpečení svých domácnosti, dozoru nad ratolestmi a k tomu, aby se nepokoušely žádným způsobem zpřístupnit své domovy nezvané návštěvě Ježíška například tím, že nechají pootevřené okno nebo uhasí oheň v krbu. „S ohledem na naše zkušenosti je velmi pravděpodobné, že jakmile Ježíšek vytuší příležitost, využije ji a zanechá za sebou pod stromečkem dárky. Toto je samozřejmě možné eliminovat tím, že stromeček ani mít nebudete. Apeluji na rodiče, kteří už stromeček s dětmi nazdobili, aby ho zase uklidili a dětem pověděli, že Ježíšek letos nepřijde,“ vysvětluje Ken, který pro rodiče připravil i brožurku s troubleshootingem popisujícím, jak postupovat, až se zvídavé dítě začne ptát, proč letos Ježíše nepřijde. Poměrně útlá brožura pak obsahuje přesně dva body:

  • Nakecat dítěti, že zlobilo, a proto letos Ježíšek nepřijde
  • Pokusit se nakecat dítěti, že žádný Ježíšek neexistuje

 

„Celou situaci jsem probíral s Institutem pro ničení dětských iluzí a jsem hluboce přesvědčen, že toto jsou zásadní kroky, jakými docílíme, že letos žádný Ježíšek nepřijde. V úvahu samozřejmě přichází i hlídání českých hranic, ale k tomu bohužel nedisponujeme dostatečně silnou armádou,“ svěřuje se Ken a poukazuje na fakt, že armáda bude z ekonomických důvodů od 1. ledna příštího roku z ekonomických důvodů složena výhradně z vlasteneckých domobran. Bohužel se zároveň ukázalo, že průměrný vlastenec hodí vidlemi maximálně do výšky pěti metrů. Podle letového dispečinku se však Santovy sáně nachází ve výšce až dvou kilometrů. Eliminace nezvaného hosta je proto poněkud nedosažitelná. U Dědy Mráze je potom riziko, že vlastenci nezaútočí na příslušníka Ruské federace, protože s ním budou sympatizovat. V případě Ježíška se pak jedná patrně o tu nejhorší variantu, neboť disponuje schopností teleportace z místa na místo. Veškeré zabezpečovací mechanismy by tak mohl poměrně jednoduše obejít. „Vyzývám všechny občany, aby pokud se jim 24. prosince doma objeví vánoční dárky, neprodleně zavolali policii a celou domácnost důkladně vydezinfikovali,“ důrazně žádá Ken, který sám nenechá nic náhodě a svátky stráví na Velikonočních ostrovech, které údajně Ježíšek jako jediné místo na planetě ignoruje.

Netestovaný Santa se pokusil propašovat do České republiky z Norska například i poštou. Marně. Borci z Krušných hor jej odhalili!

„Jsem si jist, že pokud omezíme osobní kontakty a zamezíme setkání s potenciálními superšiřiteli, můžeme mít do půl roku PES na trojce, a poté klidně vyhlásíme Vánoce náhradní,“ uzavírá Ken, který vidí jako poměrně reálné datum pro oprášení vánočního stromečku na prvního dubna.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi