Vláda schválila povinné přimíchávání biopaliv do vakcíny proti koronaviru

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

V reakci na nedostatek vakcín, jehel a soudnosti jednotlivých členů vlády bylo včera právě na schůzi vlády schváleno přimíchávání biopaliv do vakcíny proti koronaviru. Naředění řepkou by se mohlo pohybovat mezi jednou až dvěma kapkami vakcíny na cisternu řepky. Takto naředěná homeopatická vakcína by byla sice o něco méně účinná, zato by však jedna dávka stála minimálně čtyřnásobek. Očkování by se pak mohlo přesunout na síť čerpacích stanic, kde by každý naočkovaný občan dostal poukaz na slevu na čerpání pohonných hmot a břečkokávu z automatu zdarma.

Očkování přímo z čerpacích stojanů by vyřešilo palčivý problém posledních dní, a to sice nedostatek jehel k nitrožilní aplikaci očkovací látky. Česko je sice světová velmoc co do výroby, prodeje a konzumace pervitinu, dalo by se tedy předpokládat, že jehly u sebe budou nosit i školáci. Což je do jisté míry pravda, protože po zavedení svačinové vyhlášky je na základní škole piko mnohem dostupnější než třeba chipsy nebo čokoláda. Není tedy divu, že se rekreační fetování řadí na první příčky způsobů, jak Češi tráví volný čas. Nedostatek jehel je také způsoben nynějším lockdownem, kdy si lidé pervitinem zpříjemňují dlouhé zimní večery. Vláda se pokusila smažkám jehly zabavit a použít je pro očkování, avšak tvrdě narazila. „Vyslali jsme naše zaměstnance do Ústeckého a Moravskoslezského kraje, abychom zajistili dostatek jehel. Když však došlo na konfrontaci s drogově závislými, byli naši zaměstnanci pobodání vystřelováky a okradeni o drobné na autobus, žeton do supermarketu a boty,“ vysvětluje mluvčí Ministerstva zdravotnictví důvody, proč vláda není schopna zajistit dostatek jehel.

Vakcína je momentálně v průběhu testovací fáze, která má za úkol určit, kolik litrů homeopatické vakcíny je třeba k vytvoření imunity. V současnosti probíhají testy na uzavřeném okruhu nedaleko Prahy. Jak se totiž ukázalo, lidé, kteří dostali dávku vakcíny s biopalivy, pociťují nebývalý nával energie. To má zprvu za následek přešlapování na místě, nutnost neustálého pohybu a končí sprintem na 10 kilometrů. To přidalo práci zejména policii, jak uvádí její mluvčí Andrea Švestková. „Za poslední týden musela policie zasahovat u zhruba dvou tuctů incidentů, kdy subjekty po požití vakcíny s biopalivy nekontrolovatelně pobíhaly hlavním městem. Mezi jejich prohřešky patří porušování rychlostního limitu, nerespektování dopravního značení a ujetí od dopravní nehody. Jako nejúčinnější metoda se policistům osvědčilo využití odchytové tyče na toulavé psy,“ referuje o situaci v hlavním městě policejní mluvčí.

Jedna cisterna podle odhadů stačí na natankování asi dvou tisíc lidí pořádnou dávkou imunity.

Kromě výše zmíněné hyperaktivity a nutkání k pirátství silnic zatím nebyly zjištěny žádné závažnější vážnější účinky. Pouze několik jedinců omylem do svého chřtánu natankovalo prémiový benzín a dle čipu osazeného během testování na koronavirus se momentálně nachází na slovinských hranicích a soudě dle jejich rychlosti by mohli dorazit do chorvatského Splitu krátce po obědě. Předběžná účinnost vakcíny dosahuje asi jedno promile procenta. Což se nemusí zdát jako moc, ale dle ministra zdravotnictví Blatného to je „O promile více, než kdyby tu vakcínu nedostali. A to se dá považovat za úžasnou věc,“ shrnul výsledky prozatímního testování Blatný. Jak sám připomněl, stále se ještě dolaďují detaily již deváté vakcinační strategie pro Česko. V té nejnovější verzi, která bude platit následujících 24 hodin, se počítá i s využitím kropicích letadel, která budou takto ředěnou vakcínu rozprašovat po Česku. Ve hře je i změna způsobu tankování z orálního na rektální.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.