Chybou navigace přistálo vozítko Perseverance v Brně, na první pohled nebyl znát rozdíl

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Pozdvižení v řídícím centru NASA nastalo týden po domnělém přistání vozítka Perseverance na povrchu Marsu. Při vyhodnocování nejnovějších snímků zaslaných sondou si na jednom z nich všimli zvláštního monolitu. Prvotní nadšení z objevení mimozemského života vystřídal splín, když byl monolit identifikován jako brněnský orloj. Mise vozítka Perseverance se tak mění v hledání inteligentního života v Brně, avšak výzkumníci z NASA jsou k možnému úspěchu mise skeptičtí.

První snímky ze sondy po přistání se tvářily jako typická krajina Marsu. Nehostinná pustina a absence inteligentního života ve vzdálenosti desítek milionů kilometrů od civilizace. Tento popis sedí v zásadě pouze na dvě známé lokace. Tou první je již zmíněná rudá planeta, druhou je Brno, které se nachází někde v moravské pustině. Přílet sondy do Brna je tak prvním kontaktem tohoto “města” s civilizací při kterém nedošlo k smrti misionářů. Šance na začlenění Brňanů do společnosti je ale i tak prakticky nulová. Společnost je v tomto ohledu rozdělená. Jedna část je pro humanitární pomoc, druhá prosazuje kobercový nálet a minimálně jednu atomovou bombu. Hlavním argumentem pro válku je to, že z Brna údajně nikdy nic dobrého nevzešlo. To je argument, který se velmi těžce vyvrací, poněvadž je to pravda.

Vědci se domnívali, že se jedná o monolit pokročilé mimozemské civilizace. Ve skutečnosti se jedná pouze o totem z pohanského Brna.

Vědci zároveň začali pátrat po příčině, kvůli které se vozítko odchýlilo z kurzu. Jako nejpravděpodobnější se zatím jeví teorie, že při průletu nad Brnem bylo zasaženo kamenem z praku, což vedlo ke změně kurzu a přistání na území Brna. Pravděpodobný slet událostí pro nás popsal profesor Ondřej Mozkoun z Akademie věd ČR. “Sabotáž zřejmě provedla nejinteligentnější forma života, o jaké víme, že se v Brně nachází. A to sice neandrtálci. Pravděpodobně se báli, že je sonda démonem, který je přišel potrestat za jejich pohanský způsob života. Právě proto ji sestřelili prakem. Za pozoruhodné považuji, že ji nerozebrali na součástky a sonda už týden projíždí ulicemi Brna. Obyvatelé Brna se nejspíše bojí, že by je mohla uhranout,” shrnul své poznatky Mozkoun.

Další rozkol mezi vědci z NASA vyvolala změna cíle vozítka Perseverance. Objevují se totiž hlasy, že brněnská mise je zbytečná, neboť žádný inteligentní život v Brně neexistuje. Avšak nikdo se nemá k tomu, aby do Brna dojel a vozítko si vyzvedl. “Být během služební cesty nabodnut na špičatý klacek není zrovna ta forma seberealizace, o kterou by někdo stál. Kdyby se někdo chtěl podívat do divočiny, jede třeba na Safari, nebo do jižní Asie. Rozhodně by necestoval do Brna.” informuje dobře obeznámený zdroj uvnitř agentury. Osud vozítka tak zůstává nadále nejistý.

 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.