Škodovka otevřela recyklační linku nevyužitých vakcín. Bude z nich extrahovat nedostatkové čipy


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Nová recyklační hala vyrostla během rekordních dvou měsíců a momentálně je schopná recyklovat až 50 000 vakcín denně. Celou halu lemují dřezy a sítka, která zachytávají čipy obsažené ve vakcínách. Ty poté automobilka používá dále ve výrobě. Avšak ani zbytek vakcíny nepřijde nazmar. Tekutá složka vakcíny odteče dřezem do potrubí a postupně se zachytává v obří nádrži. Z ní poté zaměstnanci automobilky na odpolední směně plní konve a zalévají zahrádku s bio zeleninou v areálu závodu. Automobilka očekává, že by se první okurky měly proměnit v klikové hřídele nejpozději koncem měsíce. To vše díky genetickému koktejlu obsaženém ve vakcínách.

K tomuto kroku se automobilka odhodlala po několika odstávkách výroby, způsobených právě nedostatkem polovodičů. Recyklací prošlých a nechtěných vakcín je schopna na nové hale extrahovat až 50 000 čipů denně. Proces samotné extrakce je ve své podstatě triviální. Operátor otevře ampulku s vakcínou a tu prolije přes sítko. Zachycené mikročipy vysype na ubrousek vedle, kde je nechá doschnout. Usušené čipy putují ihned na montážní linku nových Octavií. Automobilka se snaží dokončit co nejvíce vozů pro zákazníky, kteří v novém voze plánují cestu do Chorvatska. Jedná se o speciální sortu lidí, kteří si koupí auto v holobytu a poté dělají ramena, že mají novou Škodovku, i když si na ni museli půjčit.

Jak sama automobilka přiznává, proces stále není dokonalý a přibližně dvě procenta čipů se nepodaří recyklovat. Tyto čipy poté zůstávají v odpadních barelech s nevyužitou tekutou složkou vakcíny. Po zveřejnění této zprávy svou šanci ucítili lovci pokladů a hráči videoher, kteří se už rok snaží marně sehnat nové grafické karty RTX 30 od NVIDIE. Ostraha závodu marně rozhání zástupy nadšenců, kteří se snaží zázračně zbohatnout. V nynější fázi proti rýžovačům nasadila speciální edici Škody Fabie přestavěné na buldozer a vodní dělo.

Nadšenci se v kontejnerech za automobilkou snaží vyrýžovat nedostatkové grafické karty.

Globální nedostatek vakcín byl způsoben několika faktory. Jedním z nich je pandemie koronaviru, ale tím hlavním jsou právě vakcíny. Na začátku minulého roku totiž zakladatel Microsoftu Bill Gates vykoupil všechny čipy, aby je mohl následně namíchat do vakcín. Jak už to tak ovšem bývá, plány na ovládnutí lidstva jednoho z nejbohatších mužů planety zhatila dobrovolná brigáda českých rozumbradů a mamulek na mateřské dovolené. Ti ihned Gatesův plán prokoukli a pomocí řetězových emailů zažehli majáky Minas Tirith, kterými varovali své spoluobčany. Vakcíny tím pádem plní sklady a čipy, které by mohly být použity jinde, jsou narvány ve stříkačkách jako nakládané okurky.


Post Author: admin

Zakladatel webu. Nudný, cynický, sarkastický, otravný, ironický, samolibý, paličatý jedinec, který má krom těchto i další kladné vlastnosti.