Pfizer mění strategii: 5G internet ve vakcínách bude nově jen pro platící uživatele!


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Jedním z důvodů, proč lidé dobrovolně podstupovali očkování proti covidu, byl příslib ultrarychlého 5G internetu. Toho mělo být dosáhnuto pomocí instalace čipu obsaženého ve vakcíně. Kromě internetu a možnosti připravovat popcorn pouhým upřeným soustředěním se na kukuřičný klas, nabízelo očkování také možnosti NFC platby nebo integrovanou GPS navigaci. Se zrychlujícím tempem očkování se však společnost Pfizer rozhodla tyto služby zpoplatnit. Mnoho lidí se tak ráno ocitlo v offline režimu, dokud si nepořídí měsíční předplatné.

Farmaceutický gigant Pfizer začal nabízet základní měsíční předplatné v podobě neomezeného 5G internetu za 149 Kč. Za příplatek je poté možné aktivovat čip na NFC platby, navigaci nebo filmotéku přímo za očními víčky. Tento marketingový krok rozlítil očkovanou část populace. U mnoha lidí byla totiž vidina neomezeného 5G internetu tím hlavním lákadlem, proč se nechat očkovat. Nutnost za tuto službu platit pokládají za podpásovku. “Zrovna jsem si z torrentu stahoval porno ve 4K, když mi to vypli. Prázdná místa jsem musel vyplnit fantazií,” rozčiluje se jeden z vakcinovaných, pan Slavoj Hoňka. Další z očkovaných zase nemohl zaplatit na benzínce 5 litrů benzínu do svého bavoráka a párek v rohlíku s chilli omáčkou.

Tomuto nešťastníkovi Pfizer vypnul internet uprostřed napínavého turnaje v piškvorkách. Jeho reakci zaznamenala webkamera.

Řada nespokojených vlastníků čipů se rozhodla firmu Pfizer aktivně bojkotovat a čipy svépomocí vyřadila z provozu. Nelíbilo se jim totiž, že by jejich těla měla sloužit jako hotspoty a oni by z toho bez zaplacení měsíčního poplatku neměli žádný užitek. O nejkurióznější způsob znehodnocení čipu se postaral muž z Ostravska. Vloupal se na vrakoviště, kde se přilepil k elektromagnetu jeřábu. Podařilo se mu deaktivovat nejen vakcinační čip, ale dokonce si dokázal zlomit žebra při pádu po odlepení z magnetu.

Očkovaní odmítají za odemknutí technologií v čipu platit i z toho důvodu, protože jsou údajně nedodělané a nespolehlivé. O svůj příběh se s námi podělil pan Vlastimil Ztopořil, který si oblíbil zejména možnost platit svým tělem. “No, to jsem jednou takhle přišel do obchodu a chtěl normálně zaplatit. Tak jsem tomu terminálu vrazil flákanec, že zaplatím prackou jak normálně. No, a vono nic. Tak jsem chvíli ten čip hledal. No, nakonec jsem si ho nahmátl na žaludu. Tak jsem k tomu terminálu musel fláknout péro. Prodavačka byla sice ohromena, ale já se necítil úplně nejlíp,” svěřil se se svým trapným zážitkem Vlastimil. Podobně trapnou příhodu řeší i pár z Brna, který se do sebe zamiloval na první pohled. Údajně mezi nimi byla cítit přitažlivost. Ta z čista jasna zmizela v momentě, kdy Pfizer čipy deaktivoval a zapnul placenou službu.

Uživatelé nebyli o plánované blokaci čipů informováni. Dle předběžných statistik na této katastrofě vydělají zejména výrobci monitorů a mobilů.

Mluvčí společnosti Pfizer Veronika Ovčí potvrzuje, že si je společnost vědoma některých nedostatků v očkovacích čipech první generace a slíbila, že druhá generace, která bude nasazena při očkování třetí dávkou, tyto problémy odstraní. Zároveň všem zúčastněným poděkovala za aktivní účast a zpětnou vazbu v beta fázi testování. “Chápeme, že pro některé může být frustrující, že za služby se platí, ale takhle to prostě chodí. Pro všechny kňučící hotspoty nabízíme k prvnímu měsíci předplatného klíčenku,” představila akční nabídku Ovčí.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.