“Gravitace je mýtus padákového lobby”, tvrdil muž a vyskočil z letadla bez padáku. Čekal ho tvrdý dopad

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

“Malý skok pro člověka, ale obrovský skok pro lidstvo,” takhle o svém pokusu mluvil Milan Kluzký (†28) těsně před skokem z letadla a následným volným pádem z šestikilometrové výšky. Milan chtěl světu ukázat, že gravitaci si vymyslelo padákové lobby a ve skutečnosti si mohou lidé skákat z jakékoli výšky se jim zachce. Musí pouze dodržet jednoduché pravidlo – při seskoku mírně pokrčit nohy. Ačkoli byl Milanův pokus odvážný a všichni přítomní porotci mu za techniku udělili nejvyšší možnou známku, skončil Milanův život tak jako začal – pádem. Při porodu totiž Milan vyklouzl porodníkovi z rukou a otevřeným oknem plachtil čtyři patra. 

Naše redakce byla na místě, kde měly být přepsány učebnice fyziky, samozřejmě přítomna. Bezprostředně po dopadu jsme se za Milanem vydali, abychom s ním udělali podopadové interview. Milan bohužel nebyl příliš sdílný a jeho ostatky se jen tak válely na vzletové dráze letiště. Po chvíli jsme z fleku, který po Milanovi zbyl, zjistili, že mu chybí hlava. Ta se po dopadu nejspíše odtrhla a dokutálela se na nedaleké pole s hlávkami zelí. Nicméně ani Milanova hlava, která připomínala tatarák servírovaný v kubistické míse, nebyla nikterak sdílná. Museli jsme se bohužel spokojit s prostým mlčením.

Do řeči nebylo ani čerstvým pozůstalým, kteří byli na Milanově kvalifikovaném, a nutno podotknout že úspěšném, pokusu o sebevraždu přítomni. Euforické skandování “Kdo neskáče není Čech” nahradilo hrobové ticho, které prořízla až otázka “Milane, je ti něco?” a následná odpověď “Je rozlámanej jak sviňa.” Když bylo jasné, že tohle zranění Milan nejspíš nerozchodí, zahalila se tribuna do smutku a povzbuzující bannery byly přetočeny na rubovou stranu, kde stály fráze jako “RIP in Piss” a “Na vždi v naših srcích.” 

“Udělej salto,” skandovalo publikum. Milanova dělová rána o zem byla natolik působivá, že si vysloužil nejvyšší skóre i přes to, že se po dopadu již na vlastní nohy nepostavil.

Část Milanových kamarádů ze spolku “Přátelé konspiračních teorií jemně přitažených za vlasy” je nicméně přesvědčena, že za Milanovu smrt nemůže gravitace, jelikož ta samo sebou neexistuje, nýbrž padákové lobby, které si nemohlo dovolit přijít o výhodný byznys. Jak konkrétně mají výrobci padáků prsty v Milanově tragikomické smrti, kdy se volným pádem převedl do 2D podoby, ovšem nevysvětlili. “Musíme se nejprve poradit na schůzi a pak teprve budeme veřejnosti prezentovat velice nepravděpodobnou verzi událostí. Náš obor nabízí složité odpovědi na jednoduché otázky,” sdělil prezident spolku, který si nepřál být jmenován a rozhovor absolvoval s igelitovým pytlíkem na hlavě, protože “po něm jdou.” 

Akci ukončil až příjezd policie, koronera a úklidové čety. Ti místo uzavřeli, vše zdokumentovali a poté nebožtíka ze vzletové plochy odstranili za pomocí vozidla na čištění ulic. Ostatky, spolu s prachem a spadaným listím z ulic, si budou moci pozůstalí vyzvednout v areálu technických služeb během provozních hodin sběrného dvora.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.